Hawks geven Canucks opnieuw van katoen

Door

Na drie imponerende zeges dachten de Vancouver Canucks hun eerste playoff-kunstje van het seizoen wel te hebben geklaard. Maar twee oorwassingen door de Chicago Blackhawks later, is er plotseling weer sprake van een serie. Op donderdag kregen de Canucks voor de tweede opeenvolgende keer billenkoek: 0-5.

Onmiddellijk na de imponerende 7-2 in het United Center twee dagen eerder, doken in Chicago de geruchten op. De Canucks zouden tijdens hun verblijf in de Windy City, nadat ze de serie op 3-0 hadden gebracht, de bloemetjes eens duchtig buiten hebben gezet. De ploeg had de avond voor Game 4 het licht uitgedaan in een lokaal etablissement, nadat de rekening was opgelopen tot achtduizend dollar.

Moraal van het verhaal: We geven de Hawks een periode tegenstand, en in eigen huis,voor eigen publiek, maken we het vervolgens wel af.

Maar daar dachten de Blackhawks dus even anders over. Binnen een vloek en een zucht had Chicago, geleid door uitblinker Duncan Keith, de President’s Cup-houder op de knieen.

Eerst was het Marian Hossa die alleen voor Roberto Luongo geen fout maakte (0-1), vervolgens was Keith succesvol met een slapshot (0-2), en nog voor de eerste periode was afgelopen, had Patrick Kane een inzet van Keith net genoeg van richting veranderd om Luongo te verrassen (0-3). Twee miraculeuze reddingen van Luongo voorkwamen bovendien een nog grotere Canadese catastrofe.

Opvallend: Chicago verzilverde twee van z’n drie powerplays en Marian Hossa verscheen eindelijk weer eens op het scoreformulier.

,,Da’s lekker voor het zelfvertrouwen natuurlijk, als je naam weer ‘ns een keer op het bord staat”, reageerde de Slowaak. ,,Maar deze periode was onze beste in deze series. We schoten goed, we checkten goed, we blockten goed, en onze powerplay liep eindelijk.”

Als de Canucks al snode plannen hadden om de bakens in de tweede periode te verzetten, dan staken de Hawks daar razendsnel een stokje voor. Binnen twee minuten had Hossa zijn tweede goal op het bord staan (0-4), voor Canucks-coach Alain Vigneault reden om Luongo van het ijs te halen. En nauwelijks twee minuten later had ook Keith (bovendien goed voor nog eens twee assists) zijn tweede treffer te pakken: 0-5.

Wat niemand voor mogelijk had gehouden, werd daarmee toch een feit. Canucks-Blackhawks (3-2) is weer een serie, waarbij Chicago zich voor Vancouver opnieuw heeft ontpopt tot onvervalste ansgtgegner. Wat menig Canuck bovendien zorgen zal baren: de Sedin-broers en Ryan Kessler waren de afgelopen twee duels volkomen onzichtbaar, terwijl Luongo weer is vervallen in zijn oude rol: slecht op dreef tegen de Hawks.

Over een verandering van momentum gesproken. ,,Je kunt wel stellen dat het met ons zelfvertrouwen wel snor zit”, aldus Patrick Kane.

Zie hier de samenvatting tussen de Blackhawks en de Canucks.

Foto: pentictontoday.com

Ook leuk om te lezen