Newton maakt debuut voor Panthers

Door

Hij was een superster in college. Hij is bewegelijk, heeft een goede arm maar de media zet vraagtekens bij hoe precies hij is. Hij heeft moeite met zich aan te passen aan de NFL offense, maar de fans weten het zeker: dit is onze toekomstige quarterback.

Nee, we hebben het een keer niet over Tim Tebow.

Cam Newton won afgelopen jaar de Heisman Trofee, de BCS championship én werd als eerste geselecteerd in de draft. De verwachtingen in Carolina zijn torenhoog, zeker na het dramatische vorige seizoen. In 2010 wisten de Panthers slechts twee wedstrijden te winnen. Ze waren daarmee het slechtste team in de NFL.

De fans die op de eerste preseason wedstrijd tegen de New York Giants waren afgekomen stonden dan ook te popelen om Newton in actie te zien, maar tot hun ongenoegen was het Jimmy Clausen die de wedstrijd begon voor de Panthers.

De voormalige Notre Dame quarterback wist maar half te overtuigen. Hij gooide één interception die werd teruggelopen voor een touchdown maar ook één touchdown naar Greg Olsen, de tight end die overkwam van de Bears.

In tegenstelling tot de verdediging wist de aanval van de Giants niet tot scoren te komen.  Uitblinker was Domenik Hixon, die vijf ballen ving en 86 yards overbrugde. Het was niet genoeg om de Panthers bij te benen in de wedstrijd die uiteindelijk in een 20-10 winst voor Carolina zou eindigen.

Toen Newton eindelijk het veld op kwam bleek ook hij Olsen goed te kunnen vinden. Hoewel slechts acht van zijn negentien passes aankwamen was Olsen twee keer het doelwit. Ondanks Newton’s problemen met zijn precisie werd hij niet geintercept maar hij wist ook de endzonde niet te vinden.

Ondanks zijn mobiliteit, waarmee hij enkele malen de druk van de Giants verdediging wist te ontsnappen, werd hij toch twee keer gesackt. De voorlopige conclusie lijkt dat Newton wel degelijk het potentieel heeft om een franchise quarterback te worden, maar ook dat er nog volop werk aan de winkel is.

Zie hier de samenvatting:

Foto: dailycaller.com

 

Ook leuk om te lezen