Senators en Lightning ruilen Bishop en Conacher

Door

Toronto Maple Leafs v Ottawa Senators

De Ottawa Senators hebben aanvaller Cory Conacher aangetrokken en hebben daarvoor goalie Ben Bishop naar de Tampa Bay Lightning laten vertrekken. De Senators hadden drie goede doelmannen onder contract staan en waren nog op zoek naar versterking voor hun aanval. De oplossing was simpel, een doelman laten gaan voor een sterke aanvaller. Die denken zij in Conacher gevonden te hebben.

Naast Bishop beschikken de Senators ook nog over de momenteel geblesseerde Craig Anderson en het jonge talent Robin Lehner. Bishop werd vorig jaar op de trade deadline binnen gehaald van de St. Louis Blues, maar zijn contract loopt aan het einde van het seizoen ten einde.

De Lightning kampen al enige tijd met een doelmannenprobleem. Sinds zij in 2011 de Conference Finals haalden wist geen doelman meer te imponeren. Anders Lindback werd afgelopen zomer gecontracteerd, maar ook hij voldoet vooralsnog niet.

Cory Conacher doet nog mee voor de prijs voor beste rookie, maar was de afgelopen weken minder in vorm. De aanvaller scoorde 24 punten, maar bleef in de laatste 12 wedstrijden steken op twee goals en vier assists. Wel komt hij binnen als de speler met het hoogste aantal gescoorde punten bij de Senators. Kyle Turris en Sergei Gonchar waren dat met 22 punten. De Senators scoren op zes teams na de minste doelpunten.

Naast de diensten van Conacher, die nog een tweejarig entry level contract heeft, krijgen de Senators een pick in de vierde ronde van 2013.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen