Miami Dolphins kiezen voor Packers OC Joe Philbin

Door

Na Kansas City, Jacksonville en St. Louis hebben ook de Miami Dolphins een nieuwe hoofdcoach aangesteld. Green Bay Packers offensive coordinator Joe Philbin zal de komende jaren de leiding hebben over het team uit Florida, nadat zij tijdens het seizoen besloten hadden om niet verder te gaan met toenmalig hoofdcoach Tony Sparano. Todd Bowles, die het roer de daaropvolgende weken van Sparano overnam, was ook één van de kandidaten voor de positie.

Al snel na de afloop van het seizoen liet Miami weten Jeff Fisher binnen te willen halen als coach, maar hij koos ervoor om bij de St. Louis Rams aan de slag te gaan. Ook Denver Broncos offensive coordinator Mike McCoy was één van de namen die na Fisher’s afwijzing aan Miami werd verbonden. McCoy sprak zestien uur, verdeeld over twee dagen, met de leiding van de Dolphins, en was zo overtuigd van zijn kansen op de baan dat hij zijn solicitatie bij de Oakland Raiders, die ook met hem om de tafel wilden gaan zitten, afzegde. Toch koos Dolphins eigenaar Steve Ross er uiteindelijk voor om met Philbin, die vier jaar lang aan het hoofd van de aanval in Green Bay stond, in zee te gaan.

Dat januari een emotionele maand is voor Philbin kan niet ontkend worden. Een dag na zijn eerste gesprek met de Dolphins, op 7 januari, werd het lichaam van zijn 21-jaar oude zoon Michael levenloos gevonden in een rivier in Wisconsin. Nu, twee weken later, mag hij zichzelf voor het eerst in zijn leven hoofdcoach noemen.

In een persbericht liet Ross weten: “Joe heeft alle attributen die we voor onszelf hadden opgesteld toen we aan deze zoektocht begonnen. Jeff Ireland (general manager, red) en ik voelden beide dat Joe de juiste man is om ons weer naar successen te leiden.”

Ook Philbin was enthousiast over de kans die hem door de Dolphins werd geboden: “De Dolphins hebben een goede kern van spelers om rond te bouwen. Samen met iedereen binnen de organisatie zullen we terugkeren naar onze traditie: winnen.”

Met het aantrekken van Philbin ontstaat een interessante situatie in Miami. Matt Flynn, de Green Bay Packers quarterback die vier jaar lang in de schaduw van Aaron Rodgers weinig aan spelen toe kwam is bij de start van het nieuwe seizoen een free agent, en met Philbin als coach zou Miami een interessante bestemming voor Flynn worden. Daarnaast zal Miami zeker interesse hebben, aangezien Flynn toch kan worden beschouwd als een verbetering op de positie over huidig quarterback Matt Moore.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen