Red Sox boeken overtuigende zege op Yankees

Door

Boston Red Sox v New York Yankees

De Boston Red Sox zijn het nieuwe seizoen voortvarend gestart. De ploeg van manager Jon Farrell was in The Bronx met 8-2 te sterk voor de New York Yankees. Jacoby Ellsbury en Shane Victorino waren goed voor vijf van de acht binnen geslagen punten en de 22-jarige Jackie Bradley Jr. luisterde zijn debuut op met drie walks, twee runs en één RBI.

De wedstrijd tussen de twee rivalen in de American League werd vooraf gegaan met een indrukwekkend eerbetoon voor de Newtown slachtoffers. De Red Sox openden in de tweede inning de wedstrijd door vier runs te scoren op het gooien van ace C.C. Sabathia. De Yankees deden in de vierde inning wat terug dankzij een RBI-double van Francisco Cervelli, maar wisten daarna niet meer te scoren op Jon Lester en de Red Sox’ bullpen.


Lester gooide vijf innings met zeven strikeouts en twee runs tegen. Ex-Red Sox Kevin Youkilis sloeg 1 uit 4 in zijn debuut voor de Pinstripes.

Nationals, Mets winnen

De Washington Nationals versloegen in eigen huis de Miami Marlins met 2-0 dankzij twee bombs van Bryce Harper die voor de wedstrijd de NL Rookie of the Year Award in ontvangst nam. De New York Mets maakten op Opening Day korte metten met de San Diego Padres (11-2). Mets’ pitcher Jon Niese gooide 6 2/3 solide innings en was zelf aan slag 2 uit 2.

Jeff Samardzija gooide acht puntloze innings met negen strikeouts voor de Chicago Cubs in een met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen de Pittsburgh Pirates. Pitcher A.J. Burnett kreeg echter de lachers op zijn hand:

ku-xlarge

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen