NFL Update: Onderhandelingen uitzendrechten Nederland lopen nog

Door

Dallas Cowboys v New York Giants
Het is nog niet bekend of de wedstrijden van het komende NFL-seizoen ook in Nederland uitgezonden gaan worden. Eerder gaf Fox Sports aan dat het komend seizoen de NFL niet uit zou zenden, maar volgens Totaal TV lopen de onderhandelingen voor een nieuw contract nog. “Ik verwacht op korte termijn duidelijkheid”, aldus woordvoerder Maarten van Rooijen.

Het lijkt er op dat meer partijen interesse hebben om de beelden uit te zenden, zoals onder meer Eurosport. Het is niet bekend of Sport1 ook in onderhandeling met de NFL is voor de uitzendrechten. Het is volgens deskundigen niet vreemd dat er een week voor de start van de competitie nog geen duidelijkheid is waar de wedstrijden in Nederland te zien zullen zijn. De rechten worden tot op het laatst uitonderhandeld en de verwachting is dat er na het weekend meer duidelijkheid komt over of en waar de NFL in Nederland te zien is.

Bills mogelijk zonder McCoy
Philadelphia Eagles v Washington Redskins
LeSean McCoy is waarschijnlijk niet volledig inzetbaar in de eerste competitiewedstrijd van de Bills. De nieuwe aanwinst liep twee weken terug in het trainingskamp een klein scheurtje in zijn hamstring op. Hoewel de ploeg na de blessure optimistisch was dat McCoy volgende week weer fit zou zijn, begint de twijfel in Buffalo nu toe te nemen.

De running back heeft nog steeds niet volledig kunnen trainen, al kan hij zijn hamstring in zijn revalidatie wel steeds meer belasten. Volgens een insider binnen de club wordt het een race tegen de klok en is het nu nog te vroeg om aan te geven of McCoy wel of niet kan spelen. Bij het bepalen van de tactiek voor de wedstrijd tegen de Colts van volgende week zondag gaat men er wel vanuit dat McCoy beschikbaar is, maar de vraag is in welke vorm hij dan verkeert.

Mocht McCoy niet kunnen spelen dan hebben de Bills een probleem, want van de week werd Fred Jackson ontslagen. De resterende backs op het roster van de Bills zijn ook niet helemaal fit, waardoor het de vraag blijft wie er volgende week wel kunnen spelen.

Jen Welter weg bij Cardinals
Jen Welter is weg als coach van de Arizona Cardinals. De eerste vrouwelijke coach had een overeenkomst met de club tot aan de derde oefenwedstrijd van de club en de samenwerking wordt niet verlengd. De club huurt geen enkele van de stagiairs die tijdens het trainingskamp aanwezig waren bij de ploeg.

Welter kwam in het nieuws omdat het de eerste vrouwelijke coach in de NFL was. Ze trainde vooral de outside linebackers van de Cardinals en deed naar volle tevredenheid. Spelers waren erg positief over de invloed van Welter en sommigen gingen er ook van uit dat ze bij de start van het seizoen nog steeds bij de ploeg zou zijn. Dit blijkt dus niet het geval te zijn. De Cardinals wilden niet reageren op de vraag waarom Welter geen vaste aanstelling bij de ploeg heeft gekregen.

Operatie waarschijnlijk voor Art Jones


Art Jones van de Indianapolis Colts moet waarschijnlijk aan zijn enkel geopereerd worden. De defensive tackle blesseerde afgelopen weekend zijn linkerenkel in de oefenwedstrijd tegen de St. Louis Rams. Jones heeft sindsdien verschillende dokters bezocht, waaruit bleek dat een operatie waarschijnlijk noodzakelijk is. Pas na de ingreep kan vervolgens bepaald worden hoe lang de revalidatie gaat worden. De Colts kunnen Jones op de short-injuries list zetten. In dat geval mag hij na zes weken weer mee trainen en na acht weken weer in wedstrijden uit kunnen komen. Een andere optie is de lijst voor spelers die het hele seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Foto’s: Getty Images/Twitter

8 Reacties
 1. FREDmirals 8 jaar ago

  Zolang er geen NFL REDZONE wordt uitgezonden is voor mijn alleen NFL GAME PASS interresant!
  Btw NFL GAME PASS KAN JE VOORTAAN OOK VIA APPLE TV( en waarschijnlijk chromecast) kijken

 2. Daan 8 jaar ago

  Ik zou sowieso voor een gamepass gaan als je in het andere geval een tv pakket moet nemen. Je zult namelijk altijd zien dat de wedstrijd die je graag wil zien niet uitgezonden wordt. Voor de rest is de gamepass gewoon een prima systeem

 3. Jeroen 8 jaar ago

  Gamepass is inderdaad geweldig. Ik kijk de komende maanden haast geen tv, alleen NFL gamepass en netflix. Enige minpunt zou misschien de prijs zijn.

 4. Sander 8 jaar ago
 5. Wietze Willem 8 jaar ago

  “Het is Eurosport niet gelukt de Nederlandse televisierechten te bemachtigen van de NFL. De kans is nu groot dat FOX Sports de rechten behoudt. Mededelingen hierover worden in de loop van de dag verwacht.” – Rots Media

 6. Bart 8 jaar ago

  Duurt wel lang he met het verlossende woord van FOX….2 dagen voor start seizoen en nog niks bekend !
  Krijg er steeds minder vertrouwen in….

 7. FREDmirals 8 jaar ago

  Wat is nou 180 euro voor 1 jaar genietwn van de mooiste sport te wereld
  Fox helemaal niet nodig

  • Dennis 8 jaar ago

   Fox bied wel een beetje college football al zullen de tijden van ESPNAmerica nooit meer herleven. Maar inderdaad NFL Gamepass is football heaven wat betreft de NFL.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen