NFL Recaps: Ravens halen uit, Bengals overleven flinke achterstand

Door

Zoals het preseason al enigszins deed verwachten, zijn de Buffalo Bills het seizoen onthutsend slecht gestart. De Baltimore Ravens maakten optimaal gebruik van de zwakheden van Buffalo. De Bengals zijn op hun beurt sterk begonnen met winst op de Indianapolis Colts. De Dolphins rekenden na een onweersbreak af met de Titans.


BILLS DOOR HET STOF TEGEN RAVENS, ROOKIES ALS LICHTPUNTJE


Door velen werd het treffen tussen Bills en Ravens als het minst interessante van deze zondag beschouwd. Vooral omdat de Bills niet in staat werden geacht om de Ravens pijn te doen. Bovendien werden er geen hoge scores verwacht. Echter, bij het scheiden van de markt liet het scorebord een 3-47 uitslag in het voordeel van de Ravens zien.

De sterke running game van Baltimore in combinatie met de slechte rushing defense van de Bills was fataal voor Buffalo. De ondermaatse o-line van de formatie uit Western New York met de matige Nathan Peterman en inspiratieloze wideouts kon daarnaast offensief geen potten breken.

Het was pas bij het debuut van first round pick quarterback Josh Allen dat Buffalo liet zien ergens toe in staat te zijn. Op het moment dat Peterman het veld verliet was de score 0-40 en bij rust hadden de Bills nog geen first down laten noteren.

Hoe anders was dit voor de Ravens. Veteran QB Joe Flacco had weinig moeite om wide receivers Willie Snead en Michael Crabtree te vinden. Tevens had de Baltimore defense weinig moeite met de Bills offense. Het totaal van 8 sacks en slechts 153 net yards voor Buffalo zegt genoeg.

Aan het eind mocht ook rookie QB Lamar Jackson nog even als quarterback van de NFL proeven. Zijn optreden was niet geheel onverdienstelijk, maar stond in schril contrast met dat van Bills rookie linebacker Tremaine Edmunds. De jongste (20 jaar) LB in de Super Bowl era liet sterk en snel spel zien. Ongewoon voor iemand van zijn leeftijd. Na Tre’davious White wederom een sterke rookie-aanvulling voor de Bills defense.


COLTS HOUDEN HET NIET VOL TEGEN STERK CINCINNATI


Lange tijd leken de Indianipolis Colts op weg naar een overwinning op de Bengals, maar uiteindelijk ging Cincinnati er met de buit vandoor. Een sterk vierde kwart (17-0) bracht de Bengals de eindzege. Het was een wedstrijd die maar weer eens liet zien hoe nietszeggend statistieken kunnen zijn. Vrijwel elke categorie slaat uit in het voordeel van de Colts, maar onder aan de streep blijft daar weinig van over.

Kijken we naar individuele kracht, dan zien we dat de kwaliteiten van running back Joe Mixon en wide receiver A.J. Green bepalend waren voor de Bengals. Beide heren waren goed voor een touchdown in tegenstelling tot de top rusher (rookie RB Jordan Wilkins) en receiver (veteran TE Jack Doyle) aan de kant van de Colts.

Desondanks was het voor iedere football fan goed om Andrew Luck  terug te zien. Zoals verwacht hier en daar een schoonheidsfoutje, maar dat is een kwestie van tijd.

Na de eerste helft leek een winst van de Bengals er niet in te zitten. Andy Dalton begon met een interception, Shawn Williams was ejected na een onsmakelijke overtreding op Andrew Luck en A.J. Green liet een fumble noteren. In het vierde kwart was alles anders. Joe Mixon versierde zijn eerste touchdown van 2018, Randy Bullock voegde er een field goal aan toe en als kers op de taart maakte safety Clayton Fejedelem een touchdown van een fumble.


SUCCESVOLLE TERUGKEER TANNEHILL BIJ DOLPHINS


Ryan Tannehill heeft zijn rentree in de NFL gevierd met een overwinning. Ook na een onweersbreak bleken de Miami Dolphins te sterk voor de Tennessee Titans. In het vierde kwart werd het een waar spektakelstuk toen twee touchdowns van beide kanten direct werden beantwoord met een succesvolle kick return.

Het verschil werd uiteindelijk niet gemaakt door Tannehill, wel door Reshad Jones. De safety onderschepte een pass van Marcus Mariota en één van Blaine Gabbert bedoeld voor Delanie Walker.

De nederlaag was pijnlijk voor de Titans, de nasleep waarschijnlijk nog pijnlijker. Walker moest geblesseerd van het veld af en keert dit jaar niet meer terug, terwijl ook Mariota, Taylor Lewan, Adoree Jackson en Wesley Woodyard kwetsuren opliepen. Zo lijken de ambities van de Titans al vroeg in de ijskast te moeten.

Ook leuk om te lezen