Steelers in paar minuten voorbij Texans

Houston Texans v Pittsburgh Steelers

De Pittsburgh Steelers hadden vannacht geen kind aan de Houston Texans. Tot vlak voor half time leken het de Texans te zijn die deze editie van Monday Night Football met relatief gemak zouden winnen. Elk van de eerste drie drives van de Texans eindigde in een score, waaronder deze 11-yard touchdown van Alfred Blue.

De Steelers daarentegen kregen de aanval maar niet aan de praat. JJ Watt en zijn mannen maakten het ‘Big’ Ben Roethlisberger en de zijnen zo lastig dat de Steelers tot diep in het tweede kwart zelfs niet in field goal range kwamen. Vlak voor de rust veranderde dat echter. Na een field goal met nog drie minuten op de klok scoorden de Steelers maar liefst drie touchdowns in 73 seconden, waaronder een 40 yard receiving touchdown van Martavis Bryant, zijn eerste catch ooit in de NFL.

Het hoogtepunt was echter de touchdown van Lance Moore. In een play die zo uit het College Football lijkt gekomen, gaf Roethlisberger de bal aan receiver Antonio Brown en die gooide vervolgens de bal met zijn linkerarm naar Moore.

Na rust was het gedaan met het vuurwerk op Heinz Field. Beide ploegen kwamen nog tot enkele field goals, en de Texans nog tot een touchdown met anderhalve minuut op de klok, maar ze wisten de on side kick niet te verzilveren, waardoor de Steelers met 23-30 aan het langste eind trokken.