Red Bulls leiden “beschamende” nederlaag in eigen huis

New York Red Bulls v Columbus Crew

De Red Bulls gingen vannacht in eigen huis met 1-3 ten onder aan de Columbus Crew. Het betekende de eerste thuisnederlaag sinds 11 wedstrijden. “Er zijn geen excuses van ons vandaag. De eerste helft was beschamend,” aldus coach Mike Petke.

Het was Columbus dat de score opende in de Red Bull Arena. De ploeg begon feller en scherper aan de wedstrijd dan de Red Bulls. In de 17e minuut leidde dit tot een voorzet van Ethan Finley. De daaropvolgende hakpoging van Schoenfeld mislukte nog, maar het rebound schot was doelman Robles te machtig: 0-1.

Niet bij machteHenry DC United v New York Red Bulls - Eastern Conference Semifinals
De Red Bulls probeerden vervolgens nog aan te zetten. Ondermeer een afstandsschot van Henry werd gekeerd door doelman Clark, maar de ploeg was niet bij machte om de Crew in eigen stadion hun spel op te leggen.

Dit kwam tot uiting in een verdubbeling van de achterstand. Een mooi opgezette aanval over de as van het veld werd gevolgd door een steekpass van Tony Tchani. Ethan Finley benutte de ruimte tussen Red Bull verdedigers Roy Miller en Armando en rondde vervolgens af: 0-2.

Opleving blijkt ten spijt
In de tweede helft wisten de Red Bulls de aansluiting te vinden door een treffer van Sidney Sam. De vleugelspeler dribbelde knap langs een paar verdedigers over de rechterflank om de bal vervolgens snoeihard langs achter Clark te schieten: 2-1.

Even leken de Red Bulls de vorm te hebben hervonden. Een minuut na de goal zag Thierry Henry zijn schot afkaatsen. Henry, die mogelijk zijn laatste reguliere seizoenswedstrijd in de Red Bull Arena speelde, kwam naar binnen vanaf de linkerkant, maar zijn inzet vanaf 15 meter werd omgezet tot een hoekschop.

In de 80e minuut maakte Schoenfeld met zijn tweede van de wedstrijd een eind aan alle New Yorkse hoop op 3 punten. De aanvaller profiteerde van het verval van de Red Bulls aan het einde van de wedstrijd. Schoenfeld schoot de bal van dichtbij hard tegen de touwen na een pass van Finlay: 1-3.

“Beschamend”
DC United v New York Red Bulls Mike Petke Columbus Crew Coach Mike Petke noemde de prestatie van zijn elftal na afloop van de wedstrijd “beschamend.” “Niet veel teams – eigenlijk geen – komen hier op bezoek en leggen ons hun spel op zoals Columbus deed. Het was een door onszelf gecreëerde ‘bad day at the office.’ Hoeveel keer in de eerste helft hebben we de bal aan hun gegeven? Ontelbaar!”

Red Bull-verdediger Jamison Olave was evenmin tevreden over het vertoonde spel. “Het leek aan het begin van de wedstrijd wel alsof we sliepen,” zei Olave. “Aan het begin gaven we 3, 4, misschien 8 slechte passes weg. We reageerden hier vervolgens niet attent genoeg op. We laakten überhaupt een reactie en dat is waarom de wedstrijd zo is verlopen.”

Komende speelronde
Aankomende woensdag spelen de Red Bulls thuis tegen Montreal in de strijd om de CONCACAF Champions League. Vijf dagen daarna op 27 oktober hopen ze uit bij Sporting Kansas City in de laatste wedstrijd van het seizoen een sportieve boost te behalen voor de play-offs. De Crew ontvangt een dag eerder op 26 oktober Philadelphia Union tijdens de laatste ronde van de Major League Soccer.