Jennings is een zekere keuze voor Packers

Door

Tegen de Chicago Bears hadden de Green Bay Packers geen receiving touchdowns. Voor het eerst in deze pay-offs speelde Packers-quarterback Aaron Rodgers een vrij matige wedstrijd. Hij was goed voor 2 interceptions en geen touchdownpassen.

Toch was er een speler die ervoor zorgde dat de Packers keer op keer een first down behaalden: receiver Greg Jennings. Hij ving zondag 8 ballen voor 130 yards. Telkens als het third down was keek Rodgers weer in zijn richting om de first down te halen, en meestal was dat de juiste keuze. Jennings is een zekerheid in die plays voor de ploeg uit Green Bay.

Hij is met zijn 1.80 meter niet de grootste receiver, maar hij is steeds waar hij moet zijn.

Jennings werd in 2006 gedraft door Green Bay in de tweede ronde van de NFL Draft, als 52e pick overall. Hij speelde college football aan Western Michigan University, waar hij zijn carrière eindigde met 3539 yards en 39 touchdowns.

In de laatste drie seizoenen bij de Packers haalde hij telkens meer dan 1000 yards receiving en scoorde in die periode ook 24 touchdowns. Zijn beste wedstrijd van het seizoen kwam er tegen de rivaal Minnesota Vikings. Hij ving er zeven passen voor 152 yards en drie touchdowns.

Hij werd ook dit jaar gekozen om in de Pro Bowl te spelen, maar dat zal dus niet gebeuren nu hij op 6 februari aan zal treden in de Super Bowl.

De receiver staat ook al genoteerd in de annalen van de NFL. Hij ving namelijk ex-Packers quarterback Brett Favre’s 420ste en 421ste touchdownpass, waarmee het oude record van ex-Dolphins quarterback Dan Marino werd geëvenaard en daarna verbroken.

Foto: blogs.mirror.co.uk

Ook leuk om te lezen