Steelers kunnen altijd rekenen op Mendenhall

Door

Door de zondagavond de New York Jets te verslaan in de AFC championship game spelen de Pittsburgh Steelers spelen volgende week zondag in Dallas om de Super Bowl. Rashard Mendenhall, de running back van Pittsburgh, was een van de uitblinkers bij de thuisploeg. Hij liep voor 132 yards en een touchdown en ving twee ballen voor 32 yards.

Mendenhall werd in 2008 door de Steelers als 23e keuze gekozen in de eerste ronde van de NFL draft. Hij speelde zijn college football in de University of Illinois. In zijn laatste jaar in die universiteit liep hij voor een 1681 yars en 17 touchdowns, een schoolrecord. Hij ving toen ook 34 passen voor 318 yards en twee touchdowns.

In zijn rookie seizoen speelde hij niet veel, maar in zijn tweede seizoen werd hij starter. In 16 wedstrijden liep hij voor 1108 yards en 7 touchdowns. Dit seizoen, zijn tweede als starter, had hij 1273 yards en 13 touchdowns. Zijn beste wedstrijd van het seizoen kwam er tegen de Buffalo Bills, toen hij 151 yards rushing had met een touchdown.

In twee wedstrijden in preseason liep hij al voor 167 yards en 3 touchdowns. Zijn stijl is hard, en de Steelers gebruiken hem maar al te graag om de bal er in te beuken aan de goal line.

In de Super Bowl moet hij het opnemen tegen een rushing defense die al Philadelphia Eagles rushers Michael Vick en LeSean McCoy, Atlanta Falcons running back Michael Turner en Chicago Bears’ running back Matt Forte wisten af te stoppen. De Steelers zullen op hem moeten rekenen volgende week zondag.

Foto: blogs.mirror.co.uk

Ook leuk om te lezen