Blackhawks houden playoff-hoop levend

Door

Ze zijn er nog niet helemaal, maar de overwinning bij aartsrivaal Detroit Red Wings (4-2) was reuze belangrijk. De Chicago Blackhawks waren daarvan doordrongen, en maaken vanaf het begin duidelijk dat het hun menens was.

Toch is de strijd nog niet gestreden. De Hawks zullen op zondag, nu in de eigen United Center, tegen dezelfde Red Wings nog eens een keer vol in de beugel moeten. Tenzij de Dallas Stars, die vrijdagavond met 3-2 wonnen in Columbus, tegen een nederlaag aanlopen.

In Detroit liet de ploeg van Joel Quenneville over z’n bedoelingen geen misverstand bestaan. Al na 27 (!) seconden belandde de puck na een snap shot van Brent Seabrook tegen de touwen. En nog geen negen minuten later hadden Ben Smith en Brian Campbell de regerend kampioen al op een 3-0 voorsprong gezet.

,,Het was muisstil in de kleedkamer vooraf,” blikte Brian Campbell terug. ,,Er waren zelfs jongens die zeiden: ‘Het is stil, maar we zijn er klaar voor.’ Het toont eens te meer aan waar we toe in staat zijn als we samen- en als team spelen. Momenten als deze moeten we onthouden, om ons te realiseren waar we zo hard voor hebben gewerkt.”

En captain Jonathan Toews: ,,Je kon in de kleedkamer al merken dat we er klaar voor waren, en dat we wilden. We waren erop gebrand om voor elkaar te spelen, en deze klus te klaren.”

Zes minuten in de tweede periode besliste Marian Hossa op assist van Brent Seabrook de wedstrijd, door 0-4 aan te tekenen. Drew Miller (einde tweede periode) en Tomas Holmstrom (vlak voor tijd) deden namens Detroit nog wel even wat terug, maar de zege kwam voor Chicago nimmer meer in gevaar.

,,Het was een belangrijke wedstrijd, en dat was zichtbaar,” analyseerde Hawks-coach Quenneville na afloop. ,,De verbetenheid straalde van de gezichten af, en dat werd meteen in de eerste shift al duidelijk.”

,,Zij deden wat ze moesten doen,” moest zijn collega Mike Babcock toegeven. ,,Wij maakten drie grote fouten, en evenzo vaak lag de puck meteen in ons net. Hun wil om te winnen was even wat groter dan de onze. Zij speelden voor hun leven, en dat wisten we vantevoren. We dachten dat we er klaar voor waren, maar dat was duidelijk niet het geval.”

Zie hier de samenvatting tussen de Red Wings en de Blackhawks.

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen