Lidge langer uit dan verwacht

Door

Er wordt niet verwacht dat Philadelphia Phillies closer Brad Lidge nog zal pitchen voor het All-Star weekend, dat gehouden wordt tussen 8 en 12 juli. Hij is nog steeds aan het genezen van een schouderblessure. Er werd eerst gezegd dat Lidge drie tot zes weken ging missen, maar de huidige diagnose zegt dat het nog veel langer gaat duren.

Lidge zegt dat hij op schema zit met zijn herstel, maar hij zal nog een bijkomende drie tot zes weken nodig hebben om klaar te raken eens hij groen licht krijgt om terug te gooien. ,,We hadden er vertrouwen in dat ik terug zou zijn voor het All-Starweekend, maar wanneer juist, dat weten we niet,” zei Lidge. ,,Alles ging nu de juiste richting uit.”

Hij vervolgt. ,,Ik heb wel nog wat pijn in mijn schouder, maar het is zeker al veel beter in vergelijking met vorige week. Het cruciale punt is wanneer ze me groen licht zullen geven om terug te gooien. Dat lijkt nu langer te gaan duren dan wat in de planning stond.”

Hij moet nog zijn eerste baseball in handen krijgen maar doet wel al een reeks spieroefeningen voor zijn schouder en arm. Als alles perfect zou lopen zou hij op het einde van mei al terug kunnen keren naar het team. Maar een terugkeer rond eind juni lijkt nu dus waarschijnlijker.

In drie seizoenen bij Philadelphia heeft hij al 99 saves. In negen jaar in de MLB heeft hij al 222 saves, die hij naast voor de Phillies ook voor de Houston Astros pakte.

Foto: blog.prorumors.com

Ook leuk om te lezen