Foote stopt met ijshockey

Door

Adam Foote, defenseman van de Colorado Avalanche, zal op pensioen gaan na 19 lange seizoen in de NHL. Het team gaf op vrijdag een persconferentie houden om het nieuws te verkondigen.

Foote verscheen in meer reguliere seizoenswedstrijden en play-offwedstrijden dan eender welke andere defenseman in de geschiedenis van de NHL en won tweemaal de Stanley Cup met de Avalanche.

Foote’s 17e seizoen bij het team is er een met veel blessures. De kapitein zit al sinds 16 maart in de lappenmand met een beenblessure. Hij miste ook al wat speeltijd door een hersenschudding. Het is waarschijnlijk dat hij kan spelen dit weekend, wanneer het team het seizoen eindigt met een wedstrijd tegen de Edmonton Oilers op zondagavond.

,,Hopelijk zal hij gezond genoeg zijn om te kunnen spelen in de laatste wedstrijd,” zei teamgenoot Milan Hejduk. ,,Het zou leuk zijn voor hem en het zou alleszins een grote eer zijn. Hij won bijna alles wat je kan winnen: Olympisch goud, enkele Stanley Cups… Er is niet veel meer waar je om kan vragen.”

Foote is de laatste Avalanche-ster die zijn schoenen aan de haak zal hangen na Peter Forsberg, die zijn eerdere comeback in februari al na twee wedstrijden een halt toeriep.

Foote speelde in 1153 wedstrijden. Hij is de laatste echte link naar de Quebec Nordiques, waar hij speelde toen het team verhuisde naar Denver net voor het seizoen 1995-1996. Het team won dat seizoen hun eerste Stanley Cup, en in 2001 mocht Foote zijn tweede in de lucht stoppen.

Foto: farm4.static.flickr.com

Ook leuk om te lezen