NHL play-offs: Bergeron belangrijk voor B’s, Avs temmen Sharks

Door

Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in de tweede ronde zijn de inleidende beschietingen inmiddels achter de rug. Vier interessante series zijn bezig en bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Er gebeurde genoeg in de eerste minuten van Game 4. De Boston Bruins wilden een snelle goal en die kregen ze. Sterker nog, het bleef niet bij één treffer. Na ruim zeven minuten spelen, hadden David Pastrnak en Patrice Bergeron de bezoekende Bruins al op een 2-0 voorsprong gezet. Met name de treffer van Bergeron zal de burger in Boston moed geven, want de powerplay werkte eindelijk weer eens. Het antwoord van de Columbus Blue Jackets liet niet lang op zich wachten. Met z’n vijfde van de play-offs zorgde Artemi Panarin voor de aansluiting. Daarna eisten de goalies even de aandacht op, maar een goal van Sean Kuraly gaf de Bruins in de derde periode wat meer zekerheid. De Blue Jackets hadden Bergeron in de eerste wedstrijden goed onder controle, maar konden niet voorkomen dat hij twee keer scoorde in Game 4. De routinier bepaalde de eindstand op 4-1.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 2-2

Game 4 zal voor opluchting zorgen in Boston en omstreken. De powerplay kwam tot leven en was 2-for-6. Beide goals werden gescoord door Patrice Bergeron, die daarvoor zijn laatste punt noteerde in Game 7 tegen de Maple Leafs. In die serie was de pwoerplay van de Bruins vaak doorslaggevend en de Blue Jackets moeten er voor waken dat dit niet opnieuw het geval gaat zijn. John Tortorella zal z’n manschappen op het hart drukken vooral niet tegen domme straffen aan te lopen. Het lukte zijn ploeg om Brad Marchand van het scoreformulier te houden in de eerste drie duels, maar ook de veelbesproken winger pikte z’n eerste puntje mee in Game 4. Met deze winst in Columbus hebben de Bruins het thuisvoordeel weer hersteld. Het circus verplaatst zich nu weer naar Boston, waar zondag (01.15 CET) de erg belangrijke Game 5 wordt gespeeld.DE HEADLINES

De Colorado Avalanche wisten wat hen te doen stond. Om niet met een vrijwel kansloze achterstand naar San Jose te vertrekken voor de vijfde wedstrijd moest Game 4 gewonnen worden in Denver. De formatie van Jared Bednar begon sterk en oefende telkens vroeg druk uit op de Sharks. Die ervaren ploeg wist daar aanvankelijk goed mee om te gaan en kreeg zelfs wat mooie kansen op de openingstreffer. Philipp Grubauer liet zich echter van z’n beste kant zien en hield San Jose van scoren. Pas halverwege de tweede periode werd de impasse verbroken. Wie anders dan Nathan MacKinnon opende de score. De treffer gaf de Avs weer wat meer energie en in de derde periode werden ze geholpen door de 2-0 van Colin Wilson. De Sharks gooiden er een slotoffensief uit, maar dit leverde niets op. Een empty-netter van Erik Johnson velde definitief het vonnis.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 2-2

De San Jose Sharks waren gewaarschuwd voor de snelheid van deze Avalanche, maar toch hadden ze daar in Game 4 geen antwoord op. De ploeg van Peter DeBoer kreeg geen moment grip op dit duel. De Avalanche daarentegen waren vanaf het begin de bovenliggende partij. Deze manier van spelen zal Colorado veel kracht hebben gekost, maar aan de andere kant zijn we wel beloond voor hun inspanningen. Vooralsnog lukt het de Sharks om de levensgevaarlijke Mikko Rantanen van scoren te houden, maar de Fin maakt zich wel nuttig. In deze serie staan er inmiddels al vier assists achter zijn naam. Voor de tweede keer in deze play-offs scoorden de Sharks niet. De vorige keer kwamen ze na een shutout ijzersterk terug en schoten ze in de volgende wedstrijd vijf pucks achter Vegas-goalie Marc-André Fleury. Zondag (04.00 uur CET) mogen ze zich in eigen huis revancheren voor deze 3-0 nederlaag.

Cover Photo: Winslow Townson/AP Photo

Ook leuk om te lezen