Devils mogen blijven hopen op een wonder

Door

Een meest indrukwekkende inhaalrace ten spijt, de kans dat de New Jersey Devils zich gaan plaatsen voor de play-offs dit jaar is uiterst klein. In de lastige thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen de koploper van de Eastern Conference, de Philadelphia Flyers, deed het team van coach Jacques Lemaire echter wat het moest doen; het won met 4-2.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg in de reguliere competitie bedraagt de achterstand van de Devils op de achtste positie tien punten, dus in theorie is het nog mogelijk dat ze in punten gelijk komen. Of dit bij een theorie blijft of dat de inhaalrace uitgroeit tot een volgende ‘miracle on ice’, zal de komende wedstrijden moeten blijken.

In de wedstrijd tegen de Flyers kwamen de Devils halverwege de eerste periode op achterstand, na een fraaie intikker van James van Riemsdyk. Hierdoor kwam het wisselvallige team van Philadelphia dus op voorsprong, maar ook nu lukte het de Flyers niet om de overwinning binnen te slepen.

Na slechts zes zeges in de laatste zestien wedstrijden is hun superioriteit in de Eastern Conference danig afgebrokkeld en komen de Washington Capitals en de Pittsburgh Penguins steeds dichter bij de koppositie.

In de tweede periode kantelde de wedstrijd namelijk door twee doelpunten van uitblinker Patrick Elias (foto). Eerste bracht hij de stand gelijk door een hard snap shot en twee minuten later zorgde hij terwijl zijn team met een man minder op het ijs stond na een snelle counter voor de voorsprong.

In het derde bedrijf tekende Jeff Carter nog wel voor de gelijkmaker, maar verder hield Devils-goalie Johan Hedberg zijn goal schoon. Aangezien New Jersey via Nick Palmieri en wederom Elias later in de slotperiode nog wel twee keer doeltreffend was, stapte de thuisploeg dus als winnaar van het ijs.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Devils en de Flyers:

Foto: blogues.cyberpresse.ca

Ook leuk om te lezen