Blazers verslaan Mavericks

De absolute ster van de Portland Trailblazers heeft al meerdere seizoenen last van blessures. Vooral dit jaar is zwaar voor Brandon Roy aangezien er een conditie aan zijn knieën is aangetroffen waar hij zijn hele carrière last van zal hebben.

Desondanks zijn de Blazers in de race voor de play-offs en zo nu en dan voelt Roy zich goed en draagt hij wat bij. In de 104-101 overwinning van vannacht tegen de Dallas Mavericks was Roy goed voor 21 punten vanaf de bank.

De shooting guard voelde zich goed: ,,Het is een proces, ik probeer rustig te blijven met alles dat er gebeurt. Vanavond voelde het goed.”

Met nog 9 seconden op de klok kwam Dirk Nowitzki nog erg dichtbij de gelijkmaker in Portland, maar zijn driepunter vanuit uit de hoek trof geen doel. De Duitser was wel goed voor 28 punten en 11 rebounds voor de Mavericks nadat hij in de eerste helft een schouderblessure leek op te lopen.

Het team uit Dallas begon erg sterk aan de wedstrijd en maakte zijn eerste 10 schoten. Desondanks konden ze geen afstand nemen van de Blazers. Het team van coach Nate McMillan pakte pas in het derde kwart de voorsprong door 10 achtereenvolgende punten van Roy.

McMillan was blij met wat hij zag van zijn ster: ,,Ik heb hem dit seizoen nog niet beter zien spelen. We hebben met hem gesproken over de minuten die hij krijgt en hij is tevreden. We hebben nog geen terugslag gehad dus het werkt.” Ook LaMacrus Aldridge, de speler die het team draagt nu Roy weinig minuten speelt, was weer in goeden doen met 30 punten en 8 rebounds.

Met de overwinning blijven de Blazers zesde in het westen met 38-29. Donderdag ontvangt het team in eigen huis de Cleveland Cavaliers.

De Mavericks komen door het verlies op de derde plek in het westen met 47-20. Leuk detail is dat als de play-offs vandaag zouden beginnen, de Blazers en Mavs elkaars tegenstander zouden zijn. De Mavericks spelen woensdagavond in Golden State tegen de Warriors.

Zie hier de samenvatting tussen de Mavs en de Blazers.