NBA Recap (86): Celtics weten weer wat winnen is

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 86.

Boston Celtics at Cleveland Cavaliers 86-83
Na een dramatische reeks van vijf nederlagen op rij, waarvan de laatste drie met vijftien punten of meer, hebben de Boston Celtics zich weten te herstellen. Op bezoek bij de Cleveland Cavaliers waren de Celtics met 86-83 te sterk.

Ray Allen was goed voor 22 punten bij de bezoekers, terwijl rookie Kyrie Irving 24 punten voor de thuisploeg scoorde. Door de winst houdt Boston een marge van 2,5 overwinningen op Cleveland in strijd om plek acht in de Eastern Conference.

Golden State Warriors at Indiana Pacers 78-102
De Indiana Pacers zijn weer hot. Na vijf nederlagen op rij is het team van coach Frank Vogel nu weer bezig aan een positieve serie. Tegen de Golden State Warriors werd de vijfde overwinning op rij geboekt en was het voor de vierde keer op rij dat er meer dan honderd punten gescoord werden. Danny Granger scoorde met 25 punten het meest voor de Pacers

Philadelphia 76ers at Detroit Pistons 97-68
Goed nieuws voor Francisco Elson. De Rotterdammer kwam weer eens in actie voor de Philadelphia 76ers en zag zijn ploeg ook eenvoudig winnen van de Detroit Pistons: 97-68. Voor de Sixers was het de eerste zege na vijf nederlagen op rij.

Elson speelde drie minuten en was daarin goed voor één assist en één steal. Forward Thaddeus Young was de grote man bij de Sixers met 20 punten.

New Orleans Hornets at Chicago Bulls 95-99
Erg gemakkelijk ging het niet dinsdagnacht, maar dankzij een beslissende run aan het van de vierde kwart versloegen de Chicago Bulls de New Orleans Hornets met 99-95. In de laatste minuten van de game scoorden de Bulls acht punten op rij en daar konden de Hornets niks tegenover stellen.

Derrick Rose, hij lijkt echt weer helemaal fit, was goed voor 32 punten, waaronder zes in de laatste minuten.

Toronto Raptors at Houston Rockets 85-88
De Houston Rockets hebben hun zes wedstrijden durende thuisserie in stijl afgesloten. Dankzij een 88-85 zege is de ploeg van coach Kevin McHale inmiddels opgeklommen naar plek vier in de Western Conference met een 21-14 record. Tegen de Raptors bleef het lang spannend, maar uiteindelijk kwam de voorsprong nooit in gevaar. Kyle Lowrey maakte 26 punten voor de thuisploeg.