NFL Combine Update: Dag 5 en 6

Door

Zoals elk jaar in de laatste week van februari is ook in 2012 de NFL gemeenschap weer massaal in Indianapolis neergestreken voor de NFL Combine. Niet alleen is het daar aan toekomstige spelers om goede prestaties neer te zetten tijdens de vele drills en de individuele media sessies, ook alle coaches en general managers zijn voor de media beschikbaar tijdens een persconferentie. In totaal zullen 328 spelers zich in Indianapolis melden voor deelname aan de combine. SportAmerika houdt je tijdens de combine op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de NFL en de meeste opvallende prestaties van de toekomstige sterren.

Waar een groot deel van de spelers Indianapolis al weer heeft verlaten om zichzelf voor te bereiden op hun pro days is het aan de verdedigers om zich op het veld te bewijzen voor de nog aanwezige scouts en coaches.

Op maandag renden de defensive lineman en linebackers de 40-yard sprint en gingen ze door de verschillende workouts op het veld. Na afloop was er één naam die iedereen bezig hield. Nose tackle Dontari Poe legde de 40-yard sprint af in 4.98 seconden na een dag eerder 44 reps op de bench press te hebben neergezet. Gezien het feit dat Poe de op drie na zwaarste defensive lineman is die sinds 2000 aan de Combine heeft deelgenomen mag dat als een geweldig resultaat worden beschouwd. Poe lijkt zichzelf te hebben opgewerkt naar de top 15, al kan er tussen nu en april nog altijd veel veranderen.

De grootste verliezer van het hele weekend was zonder twijfel Arizona State linebacker Vontaze Burfict. Volgens bronnen was Burfict weinig indrukwekkend tijdens de interviews met teams, en hij rende een 5.03 40-yard sprint, wat niet alleen ontzettend traag is voor een linebacker, maar ook nog eens langzamer dan een defensive lineman in Poe die 45 kilo zwaarder is. Waar sommigen hem nog in de latere rondes gedraft zien worden spreken anderen zelfs over free agent status. Een wereld van verschil met de tweede of derde ronde waar tijdens het college football seizoen nog over gesproken werd.

Marshall defensive lineman Vinne Curry liet tijdens de Senior Bowl nog een redelijke indruk achter, maar zal door zijn prestaties tijdens de combine mogelijk toch weer iets terugvallen op de draftboards. In de drills die snelheid en explosiviteit meten, twee vaardigheden die belangrijk zijn voor defensive linemen, stelde Curry teleur. Hij zal moeten hopen op een betere pro day om de schade te repareren.

Op de laatste dag was het aan de defensive backs om de 40-yard sprint te rennen, en de speler die zichzelf daarmee in de schijnwerpers heeft gezet is Central Florida cornerback Josh Robinson. Hij zette een 4.29 neer, wat de snelste Combine tijd dit jaar is. Hij had tot dusver weinig aandacht gekregen, en scouts zullen nu terug moeten gaan naar zijn film om hem nogmaals goed te evalueren. Morris Claiborne van LSU, de beste cornerback in de draft, rende een 4.47, waarmee hij zijn status opniew bevestigd. Hij maakt een goede kans om in de top vijf gedraft te gaan worden.

Cornerbacks Janoris Jenkins en Dre Kirkpatrick zijn beide ongetwijfeld getalenteerd, maar er blijven vraagtekens rond hun persoonlijkheid, waardoor teams terughoudend zullen zijn om hen in de eerste ronde te draften op basis van talent alleen. Na een goede combine van South Carolinas Stephon Gilmore zouden beide cornerbacks wel eens uit de eerste ronde kunnen vallen. Wat er ook gebeurd, teams zullen zeker hun huiswerk moeten doen om niet voor onverwachte verrassingen komen te staan met de twee spelers.

Tot slot nog het gerucht dat Peyton Manning samen met free agent wide receiver Reggie Wayne naar hetzelfde team wil wanneer zijn contract bij de Indianapolis Colts wordt ontbonden. Reggie Wayne speelde tien van zijn elf seizoenen in de NFL samen met Manning, en zou interesse hebben in een reünie. Achter de schermen hebben twee teams al interesse uitgesproken in het aantrekken van het duo. Daarnaast zouden de Cleveland Browns er vanaf zien om de franchise tag op running back Peyton Hillis te plaatsen.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen