Pick Sixteen: It can only get better

Door

Wat is de NFL toch onvoorspelbaar. Ik zeg dit niet alleen omdat vorige week slechts vier van de gegeven voorspellingen juist waren, maar het is voor de fans toch heerlijk om spannende wedstrijden te zien met onverwachte uitslagen. De afgelopen speelronde zat vol met drama en surprises en na drie speelrondes zijn alleen de Falcons en Chiefs nog ongeslagen. Atlanta had zelfs een miraculeus slot nodig had om de zege te pakken (en de spread te halen, dus ook nog alle gokkers tevreden te stellen).

Deze week kan het haast niet anders dan dat er meer dan een kwart van de voorspellingen goed zijn. Al begint ook deze week met een foute score, want donderdag komt altijd sneller dan verwacht, dus we zijn opnieuw vergeten een donderdag-pick te doen. Zonde, want zo lang Mike Glennon start voor de Bears, moet je standaard op de tegenpartij inzetten.

Hieronder weer de voorspellingen voor komend weekend. De thuisploeg staat in hoofdletters en de cijfers tussen haakjes zijn de spreads die gemiddeld gegeven worden door de wedkantoren in Las Vegas.

Saints (-3) at DOLPHINS

Voor de tweede week op rij is er een wedstrijd in Londen. Miami is officieel de thuisploeg, maar eigenlijk wordt het duel dus op neutraal terrein gespeeld. De verwachting is dat beide verdedigingen het moeilijk gaan hebben in dit duel. Het wordt dus een strijd tussen de quarterbacks en dan krijgt Drew Brees de voorkeur boven Jay Cutler.

FALCONS (-8) vs Bills

De Bills zijn het seizoen goed begonnen met al twee overwinningen (al is er 1 tegen de Jets) en vooral de verdediging maakt indruk. Zondag in Atlanta tegen de beste aanval van de NFL volgt de eerste echte test. Matt Ryan en co zullen uiteindelijk te goed blijken en een ruime zege boeken op de Bills.

Bengals (-3) at BROWNS

Twee ploegen die nog zonder zege zijn. Van een van de twee was dat wel te verwachten, maar de Bengals vallen tegen. Gelukkig kan Cincinnati zondag een einde maken aan de serie nederlagen. Aanvallend hebben de Bengals het nog steeds moeilijk, maar de vele turnovers maken het voor de Browns wel heel moeilijk om wedstrijden te winnen. De spread van drie punten mag dan ook geen probleem zijn voor de Bengals.

COWBOYS (-6,5) vs Rams

Willen de Rams een kans hebben dan moet Sammy Watkins kunnen spelen. De reciever liep vorige week een hersenschudding op en het is nog niet zeker of hij op tijd hersteld is. Aangezien het ook met Watkins lastig wordt voor de Rams om de spread te halen tegen een topteam als de Cowboys is de veilige optie om voor de Cowboys te kiezen.

Lions (+2) at VIKINGS

Het blijft niet duidelijk wie er bij de Vikings zal gaan starter als quarterback? Sam Bradford of Case Keenum. Bij Keenum is het de vraag welke quarterback er komt, die van negen punten tegen de Steelers of die goed was voor 34 punten tegen de Bucs. Grotere kans dat de eerste Keenum de echte Keenum is. Zeker tegen Detroit een ploeg die afgelopen week inches van een nieuwe comeback zege kwam. De Stafford-magie gaat door en komende zondag leidt hij zijn ploeg in het vierde kwart naar opnieuw een overwinning.

PATRIOTS (-9) vs Panthers

De Panthers speelden verschrikkelijk afgelopen zondag tegen de Saints. Dit belooft weinig goeds voor een bezoek naar Foxborough. De verdediging van de Patriots is de zwakke plek van de ploeg, maar dat is die van New Orleans ook, en ook daar wist Newton geen touchdown tegen te gooien. Ook de aanval van de Patriots is beter dan die van de Saints, dus als je met 22 punten verschil van New Orleans verliest dan ga je een moeilijke middag tegen New England krijgen. Die negen punten van de spread hebben de Patriots bij de rust al te pakken.


JETS (+3,5) vs Jaguars

De Jaguars zijn voor het eerst sinds 2011 favoriet in een uitwedstrijd. Dat waren de Browns vorige week ook en dat liep dramatisch voor ze af. Bovendien heeft Jacksonville ook nog een reis uit Londen in de benen. Een zege voor Jacksonville behoort tot de mogelijkheden maar de Jets kunnen het spannend houden en halen zeker de spread in dit duel.

Steelers (-3) at RAVENS

Twee ploegen die vorige week gevoelige nederlagen leden tegen teams die niet in de play-offs worden verwacht. Vooral de gevreesde aanval van de Steelers valt tegen tot nu toe. De verdediging van Baltimore leek juist heel sterk in de eerste twee weken, maar als je 44 punten tegen krijgt van de Jaguars heeft dat waarschijnlijk meer aan de aanval van Cincinnati en Cleveland gelegen. Voor Pittsburgh een ideale kans om aanvallend in het ritme te komen.

TEXANS (+1,5) vs Titans

De Texans wisten zichzelf niet te belonen tegen de Patriots vorige week, maar met Deshaun Watson lijkt de ploeg de quarterback voor de toekomst te hebben. De Titans zijn favoriet in deze uitwedstrijd, maar uiteindelijk zal de verdediging van Houston in combinatie met het goede spel van Watson de doorslag geven.

49ers (+7) at CARDINALS

De San Francisco 49ers lieten vorige week zien dat ze in ieder geval progressie lijken te maken met Kyle Shanahan aan het roer. Genoeg voor een overwinning was het nog niet, maar dat maakt in de Bay Area niet zoveel uit, aangezien overwinningen ten koste gaan van de positie in de draft. Zondag wordt een kopie van vorige week. De extra paar dagen rust helpen de Niners in de wedstrijd te blijven. De Cardinals winnen, maar niet met een touchdown verschil.


Eagles (+1,5) vs CHARGERS

De Chargers zijn favoriet, maar waar dat op gebaseerd is, is niet helemaal duidelijk. De ploeg heeft de eerste drie wedstrijden verloren en nog niet laten zien over veel aanvallende kracht te beschikken. Het moet van de defense komen, zeker tegen een nog onervaren quarterback. Maar het duel lijkt een ‘flip of the coin’ te worden en in dat geval is het altijd lekker om de 1,5 puntjes extra van de spread te kiezen.

Giants (+3) at BUCS

New York is zeer slecht aan het seizoen begonnen en normaal zou je met deze spread voor de Bucs kiezen. De thuisploeg mist waarschijnlijk drie spelers van de front seven, zodat het verdedigend grote problemen heeft. Eli Manning krijgt dan mogelijk de tijd om OBJ te vinden en dat is een dodelijke combinatie, zoals we afgelopen week in het vierde kwart hebben kunnen zien. Vandaar dat ik toch voor de Giants en de extra puntjes kies.

Raiders (+3) at BRONCOS

Twee ploegen die vorige week een terugslag kenden. Denver verloor van Buffalo, terwijl Oakland ten onder ging tegen Washington. Vooral Amari Cooper is voor de Raiders dramatisch aan het seizoen begonnen met zes ‘dropped passes’. Dit gaat geen heel seizoen duren en de Raiders komen sterk terug en hebben het in zich om niet alleen de spread te halen, maar dit duel ook te winnen.

Colts (+13) at SEAHAWKS

De vraag bij dit soort wedstrijden is niet wie het duel gaat winnen, maar alleen of het verschil ook echt dertien punten gaat worden. De Seahawks starten traditioneel traag en hebben nog niet laten zien een kanshebber op de Super Bowl te zijn. En zondag hoeft dat nog steeds niet. Seattle boekt een eenvoudige zege, maar doet dit met een punt of tien verschil zodat de Colts de spread weten te halen.

CHIEFS (-6,5) vs Redskins

De Chiefs zijn de revelatie van het seizoen tot nu toe. Niet omdat ze ineens zoveel beter zijn geworden, maar de ploeg is wel veel leuker geworden om naar te kijken. De snelheid van Tyreek Hill en Kareem Hunt is ongeëvenaard en zal in deze editie van MNF te veel blijken te zijn voor Washington en Kansas blijft de enige ongeslagen ploeg van de AFC.

VORIGE WEEK: 4-12
DEZE WEEK: 0-1
SEIZOEN: 18-31

Ook leuk om te lezen