Play-off Preview: Wildcards en Division Series

Door

Het reguliere seizoen loopt op zijn eind en het play-off plaatje in de Major League is bekend. The Usual Suspects zijn weer terug (Boston, New York, Chicago, Los Angeles en Washington), terwijl het veld aangevuld wordt met verliezend World Series-finalist uit 2016 Cleveland en verrassingen Colorado en Arizona.

Het speelschema ziet er als volgt uit.

Dit schema toont aan dat de Indians als team met het beste record in de American League als tegenstander in de AL Division Series de winnaar van de Wildcard-wedstrijd treffen. Dat is in dit geval dus óf de Twins, óf de Yankees. Nummers twee en drie uit de AL, Boston en Houston, treffen elkaar in tweede ‘arm’ van de bracket.

Aan de andere kant van het schema, in de National League, zijn de Dodgers als nr. 1 seed verzekerd van een serie tegen de Wildcardwinnaar in de National League. Dat zijn de Rockies of de Diamondbacks. De Cubs en Nationals spelen tegen elkaar in de NLDS.

Wildcards

De play-offs beginnen met de beide Wildcard-wedstrijden. De Yankees spelen als eerste thuis tegen de Twins. Dit duel staat gepland voor dinsdag 3 oktober, 02:00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd, dus woensdagochtend). Ervin Santana zal starten voor Minnesota; zijn Yankees-tegenhanger is nog onbekend.

Een dag later, woensdag 4 oktober, staat Rockies @ Diamondbacks (donderdagochtend, 2:00 uur ’s nachts) op het programma. Voor Arizona neemt Zack Greinke de bal als eerste in zijn handen, de Rockies-starter is op dit moment nog onbekend. De verwachting is echter dat Jon Gray de heuvel bestijgt.

Division Series

De reguliere playoffs starten op donderdag 5 oktober, met het treffen tussen de Astros en Red Sox in Houston. Later op de avond treffen de Indians thuis de winnaar van de AL Wildcard-wedstrijd. Aanvangstijden voor deze duels zijn TBD.

De Cubs en Nationals trappen op vrijdag 6 oktober de NL play-off bracket af met een duel in Washington. Later die dag is het de beurt aan de Los Angeles Dodgers, die dan thuis tegenover de NL Wildcard-winnaar staan.

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via MLB.TV Premium.

3 Reacties
 1. Wouter van Willigen 6 jaar ago

  Mijn voorspellingen:

  AL WC: NYY
  NL WC: ARI

  ALDS: HOU & CLE
  NLDS: CHC & ARI

  ALCS: CLE
  NLS: CHC

  WS: CHC

  • Marc Derix 6 jaar ago

   Waar kan ik tekenen?

   • Wouter van Willigen 6 jaar ago

    @Marc

    Hoe zien jouw voorspellingen eruit?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen