Rays verslaan Dodgers en komen langszij in World Series

Door

Afgelopen nacht was het tijd voor Game 2 van de World Series tussen de Tampa Bay Rays en de Los Angeles Dodgers. De Floridianen hadden vanaf de eerste pitch de wedstrijd onder controle en pakten de verdiende zege met hoofdrollen voor Rays’ tweede honkman Brandon Lowe en startend werper Blake Snell.Het duel werd al vroeg in de wedstrijd opengebroken. Startend werper voor de Dodgers Tony Gonsolin zag al na negen pitches een homerun van Brandon Lowe over de hekken vliegen, wat de Floridianen een vroege 1-0 voorsprong opleverden. Dit gegeven gaf de fans goede moed; in het reguliere seizoen wonnen de Rays 83 procent van de wedstrijden na het nemen van een voorsprong. Het hoogste percentage van de gehele Major League. Blake Snell begon op de heuvel voor de kampioen van de American League en was on fire. In de eerste 4.2 innings kreeg de 27-jarige Amerikaan geen enkele hit tegen.

RAYS VERGROTEN VOORSPRONG

In de vierde inning bouwden de Rays de voorsprong uit naar 3-0. Na een vrije loop voor linksvelder Randy Arozarena met één uit, kwam Zuid-Koreaan Ji-Man Choi aan slag. Voor Arozarena was het alweer zijn 22e hit van de playoffs; een evenaring van het rookie-record van Derek Jeter uit 1996. Een ogenschijnlijk eenvoudige hit richting tweede honkman Enrique Hernandez werd niet goed door de Puerto Ricaan verwerkt. In plaats van een double play werd de inning verlengd. Na een hit van Manuel Margot, was het de beurt aan Joey Wendle om met twee man op de honken voor punten te zorgen. De derdehonkman slaagde met verve voor dit examen door een bal ver tussen het rechts- en midveld in te slaan en zo Choi en Margot over de thuisplaat te krijgen.

Een inning later werd de score nogmaals uitgebreid naar een comfortabele 5-0 voorsprong. Na een hit van aangewezen slagman Austin Meadows was het opnieuw Brandon Lowe die de bal over de hekken van het gloednieuwe stadion in Texas sloeg. De Amerikaan was in het reguliere seizoen met .269/.554/.916 de beste slagman aan de kant van de Rays. In postseason stokte de motor echter flink. De tweedehonkman sloeg zes uit 56 en noteerde daarmee een heel mager slaggemiddelde van slechts .107 en kon daarbovenop maar liefst negentien keer met drie slag terug naar de dugout.

BLAKE SNELLTREIN

Andere uitblinker in de wedstrijd was startend werper Blake Snell. Na 4.2 innings mocht de pitcher nog altijd rekening houden met een no-hitter. Een homerun van Chris Taylor met één man op de honken deed de droom echter teniet. Na een vrije loop voor Mookie Betts en een hit voor Corey Seager was de wedstrijd voor de Floridiaan voorbij. Desalniettemin kan de pitcher met negen strikeouts en slechts twee hits terugkijken op een puike wedstrijd.

SPANNENDE ACHTSTE INNING

In de zesde inning was het stuivertje wisselen tussen beide teams. Een verre sac fly van Joey Wendle stelde Choi in staat om de stand op 6-2 te brengen. Catcher Will Smith bracht in de gelijkmakende slagbeurt de spanning iets terug met een raket over de hekken.

In de achtste inning was het billenknijpen voor de Rays. Corey Seager opende de gelijkmakende slagbeurt met een perfecte bal door het midden, 6-4. Justin Turner deed daar nog een schepje bovenop door de bal precies tussen Kiermaier en Margot in te slaan wat hem een double opleverde. Reliever Pete Fairbanks had het zwaar en mede door goed veldwerk van Wendle en Margot bleef de voorsprong voor de Rays behouden.

UP NEXT

Vandaag een dag rust voor de manschappen uit Los Angeles en Tampa Bay. In de nacht van vrijdag op zaterdag zal de eerste pitch om 2:08 uur Nederlandse tijd gegooid worden. Op de heuvel voor de Dodgers vinden we Walker Buehler. De 26-jarige ace kan — ondanks een vervelende blaar op zijn werpershand — in vier wedstrijden een 1.89 ERA noteren.

Tegenover Buehler vinden we good old Charlie Morton. De veteraan is sinds zijn overstap naar de Rays nog foutloos in het postseason (5-0). Van de vijf overwinningen behaalde hij er maarliefst drie in het huidige seizoen.

Coverfoto: Alex Trautwig/MLB Photos

 

Ook leuk om te lezen