Yankee Teixeira twee maanden uitgeschakeld

Door

New York Yankees v Detroit Tigers - Game ThreeDe New York Yankees kunnen de komende acht tot tien weken geen beroep doen op Mark Teixeira. Na Curtis Granderson en Alex Rodriguez is de eerste honkman van de Bronx Bombers de derde power hitter die het komende seizoen geblesseerd in zal gaan. Het zal voor coach Joe Girardi inmiddels een aardige puzzel zijn hoe hij zijn posities moet gaan invullen op Opening Day.

Verstuikte pols

Teixeira raakte geblesseerd in de voorbereiding van Team USA op de World Baseball Classic. Hij liep tijdens een oefening een verstuikte pols op en moet de komende vier weken absolute rust houden. Vervolgens moet hij nog vier tot zes weken revalideren maar het ziet er wel naar uit dat hij in ieder geval geen operatie hoeft te ondergaan

De blessure van Teixeira is de volgende klap voor de Yankees in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg werd eerder qua stootkracht al aardig uitgedund door het vertrek van onder meer Nick Swisher, Raul Ibanez en Russell Martin en daar kwamen ook nog zware blessures van Granderson en Rodriguez bij. Daarnaast is Derek Jeter ook nog op de weg terug van zijn enkelbreuk tijdens de postseason van vorig jaar.

Aan slag is de Teixeira sinds zijn komst in New York in 2009 van grote waarde voor zijn ploeg. Mede door een blessure kende hij vorig seizoen echter een wat minder jaar, maar daarin kwam de switch hitter nog steeds tot het respectabele aantal van 24 homeruns en 84 RBI in 123 wedstrijden.

Veldpositie

Naast een gemis aan power zorgt de afwezigheid van Teixeira tevens voor een probleem in het veld. De eerste honkman staat ook bekend om zijn uitstekende verdedigende kwaliteiten en Girardi moet nu flink gaan puzzelen om zijn infield weer op orde te krijgen.

Nieuwe aanwinst Kevin Youkilis zou eventueel op het eerste honk uit de voeten kunnen, maar dan moet er weer iemand anders op het derde honk komen te staan. Jayson Nix en Eduardo Nunez hebben hier ervaring mee en zouden dat gat voor de korte termijn in kunnen vullen.

Een andere optie voor de Yankees is om een andere speler op het eerste honk te positioneren. Juan Rivera speelde vorig jaar nog ruim vijftig wedstrijden op deze positie voor de Los Angeles Dodgers, maar general manager Brian Cashman heeft al gezegd dat zij in hem meer een outfielder zien. Travis Hafner, die in het verleden op één speelde, wordt overigens niet als optie gezien vanwege zijn blessuregevoeligheid en het feit dat hij sinds 2007 niet meer in het veld stond.

Daarnaast is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een nieuwe speler aan te trekken. Zo zouden de Yankees wellicht iets zien in de 33-jarige veteraan Dan Johnson, een speler die op zowel het eerste als het derde honk kan spelen, maar die sinds 2007 niet meer dan veertig wedstrijden speelde per seizoen.

Hoe de Yankees het wegvallen van Teixeira ook opvullen, het moge duidelijk zijn dat ze zowel aanvallend als verdedigend flink wat kwaliteit moeten inleveren de komende twee maanden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen