MLB Dutch Report: Bogaerts ‘on-fire’ voor Red Sox

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 9 (maandag 1 juni t/m zondag 7 juni).

Naamloos

Xander Bogaerts heeft de koppositie in de rangschikking weer overgenomen van Andrelton Simmons. De 22-jarige shortstop van de Boston Red Sox is on-fire aan slag (11-uit-25 in juni) en heeft sinds 14 mei een .359/.386.487 slashline. De Boston Globe meent dat Bogaerts zich dan ook sterk heeft verbeterd vergeleken met 2014.

In de serie met de Minnesota Twins verzamelde Bogaerts acht honkslagen, waaronder twee keer een wedstrijd met drie honkslagen. Tegen de Oakland Athletics voerde hij een goocheltruc uit en leidde hij de Red Sox naar een overwinning.

Naamloos

Als journalist moet je blijven opletten tijdens een honkbalwedstrijd. Een laptop is namelijk niet bestand tegen een foul ball van Andrelton Simmons.

Simmons sloeg tegen de Arizona Diamondbacks en de Pittsburgh Pirates vijf ballen die wél als hit werden gescoord (5-uit-24) met vier runs en drie binnengeslagen punten. Verdedigend toonde hij zijn baseball-IQ door een honkloper uit te gooien op thuis.

En wanneer je nét niet bij de bal komt, dan kun je altijd nog een out proberen te maken door je handschoen naar de bal te gooien. Simmons revancheerde zich later in de serie tegen de Pirates met een prachtige, strakke aangooi.

Naamloos

Kenley Jansen miste deze week een wedstrijd omdat hij zich niet goed voelde en direct gingen de alarmbellen rinkelen bij de Los Angeles Dodgers. De 27-jarige closer heeft een verleden met hartproblemen en hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Jansen’s hart is dan ook in orde.

Hij kwam twee keer in actie en pakte tegen de Colorado Rockies en de St. Louis Cardinals een save. Hij gaf slechts één honkslag op met drie strikeouts. Jansen heeft dit seizoen nog geen enkele run opgegeven en het is te hopen dat zijn catcher, Yasmani Grandal, niet zorgt voor een nieuwe blessure bij de Nederlander.

Naamloos

De start van Didi Gregorius bij de New York Yankees is voer voor veel discussie, maar de 25-jarige shortstop liet zich deze week van zijn beste kant zien. Aanvallend ging hij 7-uit-19 tegen de Seattle Mariners en de Los Angeles Angels met twee binnengeslagen punten en sinds 29 mei slaat hij 13-uit-28 (.464 slaggemiddelde).

Vooral verdedigend stapelde Gregorius hoogtepunt op hoogtepunt. Hij stal een honkslag met een prachtige duik, forceerde extra-innings met een mooie actie en hield tegen de Angels een voorsprong vast in de negende inning met een geweldige stop. “Zonder Didi had ik nog altijd op het veld gestaan”, aldus pitcher Dellin Betances.

Nog meer? Jazeker. Gregorius ontneemt Albert Pujols een honkslag:

Volgens Baltimore Orioles-manager Buck Showalter is Jonathan Schoop bijna klaar om een aantal ‘revalidatie’ wedstrijden te spelen in de Minors.

Lees hier de vorige MLB Dutch Report.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Ook leuk om te lezen