NFL Update: Eagles vs Redskins brawl play-by-play

Door

UF vs Alabama

De NFC East is de NFC East. Geen divisie is vijandiger richting elkaar, qua fans en qua spelers. Gisteren werd dat nog maar eens een keer extra duidelijk met een ‘brawl’ tussen de Philadelphia Eagles en de Washington Redskins. Maar waarom vond dit plaats? Hieronder een play-by-play verslag, te beginnen met de aanleiding:

Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles leek een interception te gooien en was onderweg om mee te verdedigen. Hij zag echter al snel dat het incomplete was en hield in omdat de fluitsignalen van alle kanten kwamen om te signaleren dat de play voorbij was. Precies op dat moment wordt hij door een bulldozer genaamd Chris Baker vanuit zijn blinde kant compleet verwoest. Offensive lineman Jason Peters van de Philadelphia Eagles ziet dit gebeuren en gaat gelijk verhaal halen bij Peters.

Vervolgens raken de twee slaags met elkaar en bewegen ze samen richting de Redskins bench waar de ruzie nog wat door gaat. Beide teams gaan zich er mee bemoeien, iets wat in de NFL al snel indrukwekkend is gezien er gemiddeld bij een wedstrijd 200 man op het veld staan. Zelfs met zeven scheidsrechters kom je dan ogen tekort.

De officials bestraffen uiteindelijk alleen Chris Baker en Jason Peters. Beide heren worden uit de wedstrijd gegooid. De officials reviewen daarna of het wel een interception was en komen al snel tot de conclusie dat dit niet het geval was. ‘Second down and ten’ wordt al snel gezegd omdat de twee overtredingen tegen elkaar gecanceld worden.

Uiteindelijk keert de rust weer terug en staat Foles al redelijk snel weer op zijn voeten. In de interviews na de wedstrijd hebben veel van zijn teamgenoten het over de ‘toughness’ van de quarterback. Zelf zegt hij er over

“My teammates are fighting for me, so I’m not going to stay down,” Foles said. “I’m going to get up for those guys. That’s my mindset. It’s not a pride thing where I have to be a tough guy. I know those guys are depending on me, so I’m going to get up and keep fighting for them”.

Foles is dus fysiek weerbaar en mentaal sterk, want uiteindelijk winnen de Eagles met 37-34.

Andere updates:

  • De Pittsburgh Steelers boeken een indrukwekkende zege op de Carolina Panthers, maar raken in de wedstrijd wel drie spelers kwijt aan blessures. Linebackers Jarvis Jones (pols) en Ryan Shazier (knie) moeten enige wedstrijden missen, maar ze gaan vooral veteraan Ike Taylor missen. De Steelers verwachten de cornerback acht weken te missen met een gebroken arm.
  • Baltimore Ravens tight end Dennis Pitta zal ook enige weken moeten missen met een ontwrichtte heup. Pitta was dit seizoen al vaak belangrijk voor de Ravens met zestien catches voor 125 yards. Ervaren tight end Owen Daniels zal zijn plek innemen in de aanval van Baltimore.
  • Aankomende zondag zullen naar verwachting zowel Blake Bortles als Teddy Bridgewater hun debuut maken als starters in de NFL. Bridgewater vervangt Matt Cassell die uitviel met een gebroken voet en zal het op moeten nemen tegen de Atlanta Falcons. Bortles vervangt de zeer matige Chad Henne en zal zijn startende debuut maken tegen de San Diego Chargers.Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen