SportAmerika Football Pool - De Ravens wonnen MNF van de Browns

Football pool: Vrijsen terug aan kop

Door

De SportAmerika Football Pool wordt weer aangevoerd door Vincent Vrijsen. In recente weken heeft hij de positie moeten delen of afstaan, maar na week 14 niet meer. Met 12 goed voorspelde duels behoorde Vrijsen tot de top vijf van week 14. De weekwinnaar was Peter Goudkamp die maar liefst 13 duels goed had. Hij ging alleen de mist in bij nederlagen van de Patriots, Panthers en Falcons. Overigens wist niemand de totaalscore van MNF (89) goed te voorspellen. De nu al legendarische shootout tussen de Browns en Ravens werd door niemand verwacht.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 14

VEEL ZEKERHEIDJES, VIER UPSETS

Het unicum van vorige week, meerdere collectief goed voorspelde duels, is deze week nog eens dunnetjes over gedaan. Niemand zag de Tennessee Titans en Seattle Seahawks hun duels verliezen tegen respectievelijk de Jacksonville Jaguars en New York Jets. Dat was ook geen verrassing aangezien de Jets en Jaguars de eerste twee picks in de 2021 NFL Draft zullen hebben. De Titans en Seahawks, daarentegen, maken een goede kans op een diepe play-off run. Naast deze twee partijen werden ook andere duels als zekerheidje gezien door onze deelnemers. Neem bijvoorbeeld de overwinningen van de Rams, Cowboys, Chiefs en Bucs. Tegelijkertijd waren er duels waar geen unaniem oordeel over was. Dat gold voor Cardinals – Giants, Colts – Raiders, Football Team – 49ers, Bills – Steelers en Ravens – Browns. Het zijn altijd deze duels die het verschil maken in de top van het weekklassement. Tot slot waren er nog vier upsets: slechts weinigen zagen de Panthers, Texans, Falcons en Saints verliezen. Lees onder de afbeelding welke upsets de NFL-redactie in week 14 verwacht!

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 14

Week 14 upsets

Chris van Dijk: de Atlanta Falcons verslaan de Tampa Bay Buccaneers

Atlanta is natuurlijk veel beter dan het record aangeeft. Dat terwijl Tampa Bay het hele jaar al enorm wisselvallig is. Dit keer pakt het net goed uit voor de Falcons, die de hele wedstrijd tegen een achterstand aankijken, maar in de slotseconden er toch nog met de overwinning vandoor gaan.

Vorige week voorspelde Chris het Football Team over de 49ers correct (23-15). Overall record: 7-6

Luuk Dokter: de Philadelphia Eagles verslaan de Arizona Cardinals

Kyler Murray leidde zijn team vorige vakkundig langs de Giants. Echter, bij de Eagles staat een minstens zo talentvolle quarterback under center. Jalen Hurts heeft zijn eerste volledige wedstrijd achter de rug en dat was veelbelovend. Tegen de Cardinals laat hij zien dat het geen geluk was.

Vorige week voorspelde Luuk de Raiders over de Colts fout (44-27). Overall record: 5-8

Ton de Vries: de New Orleans Saints verslaan de Kansas City Chiefs

Er zijn twee problemen in deze matchup voor Kansas City. Ze missen een deel van hun o-line tegen een levensgevaarlijke d-line van de Saints. Daarnaast is de Chiefs defense niet goed bestand tegen de running game, met name in de redzone. Precies waar de Saints, met Alvin Kamara en Taysom Hill, goed in zijn.

Vorige week voorspelde Ton de Patriots over de Rams fout (24-3). Overall record: 5-8

Toon Aerts: de New England Patriots verslaan de Miami Dolphins

De Fins zijn nog helemaal in de play-off-race, maar komen nu de leermeester van Brian Flores tegen: Bill Belichick. Belichick houdt ervan om rookie quarterbacks het leven zuur te maken. Sinds 2013, toen Geno Smith voor een monumentale upset zorgde, kon geen enkel team met een rookie under center winnen van de Patriots. Tua, hoe getalenteerd hij ook is, gaat die trend niet doorbreken. De Patriots gaan eens te meer spelbreker spelen en de Dolphins een serieuze kater bezorgen.

Vorige week voorspelde Toon de Lions over de Packers fout (31-24). Overall record: 1-12


Cover foto: Jason Miller/Getty Images

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool en beluister nu de SportAmerika American Football Podcasts op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen