Jets vernederd door Bills, wild card race wordt spannend

Door

New York Jets v Buffalo Bills
Een New York State onderonsje in het Ralph Wilson Stadium tussen de Jets en de Bills. De Jets verloren tot nu toe al hun ’even’ wedstrijden, maar gezien de matige performance van de Bills dit seizoen, zou verwachtte menigeen dat hier een einde aan zou komen. Maar de zeer matig spelende Geno Smith gooide roet in het eten, waardoor een wild card voor de Jets verder weg dan ooit lijkt.

Rookie quarterback Geno Smith kan prachtige dingen doen, maar ook rampzalig slecht spelen. En tegen de Bills was het rampzalig. De ene na de andere pass kwam in de handen van een Bill terecht (drie interceptions), die goed druk op hem wisten te zetten en te houden. Scramblend kwam hij er ook niet aan te pas en de Jets pocket collapste bijna keer op keer, wat voor hachelijke situaties zorgde. Menig kijker en analist zal zich ook afgevraagd hebben waarom er niet meer focus op de running game werd gelegd, want daar hadden de Jets beduidend meer succes mee.

Door de overwinning van de Bills staan die nu op 4-7, wat enkel een leuke ’moral boost’ voor ze is, want uitgeschakeld voor de playoffs zijn ze nagenoeg toch al. De Jets (5-5) verloren veel meer dan enkel deze partij en gaan het nog heel moeilijk krijgen om een plek in de playoffs – al dan niet via een wild card – af te dwingen. Volgende week staat er weer een ’uneven’ game op het programma, tegen de winnaar van de Superbowl, de Baltimore Ravens. Kijken of ze het dan weer wél kunnen. Wellicht zonder Geno Smith.

Third and long

  • Dat defense ook offensive kan zijn bewezen de Cleveland Browns en Cincinnati Bengals in hun duel in het Paul Brown Stadium. Brown Joe Haden onderschepte een pass van Dalton voor een touchdown. De Bengals op hun beurt blokten een punt en Tony Dye bracht de pigskin terug naar de endzone. Line backer Vontaze Burfict retourneerde een fumble voor nog eens een 13 yard touchdown. De Bengals wonnen uiteindelijk met 20-41.
  • Undrafted rookie Matthew McGloin kan wel eens de nieuwe startende quarterback voor de Oakland Raiders worden. In zijn tweede NFL wedstrijd leidde hij zijn ploeg naar een 28-23 overwinning in het Reliant Stadium tegen de Houston Texans, waarvoor zowel Schaub als Keenum beide meer dan 150 passing yards noteerden.

Scoreboard
New York Jets (5-5) @ Buffalo Bills (4-7) 14-37
Cleveland Browns (4-6) @ Cincinnati Bengals 20-41 (7-4)
Oakland Raiders (4-6) @ Houston Texans 28-23 (2-8)

Ook leuk om te lezen