Wade: ‘Geen gebrek aan chemie met LeBron’

Door

Twee kapiteins op een schip is meestal teveel van het goede. Dat clasht. Dat zorgt voor spanningen. Dat leidt tot mindere prestaties. Dwayne Wade vindt dat klinkklare nonsens. De komst van zijn buddy LeBron James naar Miami Heat heeft beide spelers helemaal niet in de weg gezeten.

Deze opmerking, die donderdag te horen was op ESPN Radio, doet toch enigszins de wenkbrauwen fronsen. Want heeft de vice-kampioen van 2011 niet het hele seizoen gezocht naar de juiste afstelling?

Finetunen bleek zelfs na 90-plus wedstrijden nog een helse klus. Werd er niet de hele jaargang gerept over een machtsstrijd tussen King James en Flash? Wie was nou de ware leider van de Heatles? En ja, dat is blijkbaar nog steeds genoeg om twee wedstrijden af te zijn van een NBA-titel.

Voor D-Wade bestaat de discussie over verlies van productiviteit en wel of geen chemie simpelweg niet. ,,We hebben het uitgevogeld. Ik denk dat we het goed gedaan hebben. Het heeft ons geen pijn gedaan. LeBron was de nummer drie topscorer in de league. En ik eindige als vijfde”, somde hij op. Helemaal accuraat is Wade  niet, want hij eindige  als vierde op de topschutterslijst van 2010-2011.

,,Het heeft echt weinig veranderd aan ons vermogen toen we eenmaal op ons gemak waren. Hij en ik zijn goede vrienden. Wij zijn allebei jongens die ervoor gaan, die zich allebei hebben ingezet voor onze ploeggenoten om succesvol te zijn”, luidt zijn uitsmijter.

Ook leuk om te lezen