Olympisch Dagboek (3) – The life of a ball player…

Door

Sport Amerika volgt het olympisch basketbaltoernooi op de voet. Recaps, nieuwtjes en natuurlijk andere, wat meer irrelevante, zaken. Tot en met de finale lees je alles in het olympisch dagboek. Dag 3: The life of a ball player…

Twitter is een schitterend medium. Op zo’n rustdag is het een perfect middel om te zien wat er zo allemaal gebeurd daar in Londen met die olympische basketballers. Het zijn voornamelijk de Amerikanen die actief gebruik maken van Twitter, met af en toe eens een Europeaan of Zuid-Amerikaan tussendoor. Zo komen we mooie dingen te weten over het leven van een basketballer.

@cp3 balletdanser

Tijdens de training van Team USA blijkt dat coach K moslim is en Chris Paul naast verdienstelijk als guard ook ballet danst. Verder zijn de Amerikanen al lekker bezig met het goud, dat zondag over een week op ze ligt te wachten (oh, oh, als ze dat niet halen krijgen ze zóveel gezeik over zich heen). Kevin Love, die de grappenmaker van de groep blijkt, wijt het aan de economy dat een gouden medaille maar een klein percentage goud bevat en D-Wade eet tegenwoordig goud, zoals uit een oud kiekje blijkt. Wade blijkt ook matties met Ryan Lochte, de zwemmer die niet zo’n beste dag had.

Het beeld van Paul de balletdanser wordt ruw verstoord door de ‘gangster’-foto’s van D-Will & LBJ. Mooi dat Marc Gasol lekker blij de toerist uithangt en de Argentijnen dat fijne schoolreisje-gevoel naar boven weten te halen. Die brave blije koppies. Wedden dat ze na deze foto met z’n allen gniffelend onder de stoel zaten om iedereen voor de gek te houden bij aankomst van de trainingshal. “Huh, waar zijn ze nou die Argentijnen?” En dan met z’n allen schreeuwend tevoorschijn komen. Heerlijk. LBJ had verder niet echt een boeiende dag, beetje rondlopen door Londen enzo. Het was zo saai dat ie zelfs een foto van een waterfles plaatste.

Durantula, the movie

Opvallend was dan wel dat James even later met zijn matties in de bioscoop zat. Batman. Maar wacht even, met Kevin Durant? (Durantula zou overigens ook een mooie stripheld zijn, maar dat terzijde). Dezelfde Durant die hij versloeg in de NBA-finale? De Durant die zo’n moeite had om met James samen te spelen bij Team USA. Die zat nu dus in de bios, gezellig te doen. Raar. Ik had verwacht dat Durant met zijn helpers Harden en Westbrook twee weken lang in een hoekje complotten zou smeden tegen James. Misschien geen blessures, maar in elk geval zorgen dat ie weet dat ze volgend jaar klaar voor hem zijn. Het is nu al zeker: Durant en co gaan volgend seizoen niet de titel winnen. Te lief.

Zoals je van Pau Gasol verwacht, geen potserige foto´s met een stoere cap en v-teken. Nope, gewoon lekker geposeerd in de ontbijtruimte van het olympisch dorp. Want die is wel heel groot. Dat had onze Pau nooit verwacht.

Het was mooi geweest als hij zijn laatste twee van de dag ook van een foto had voorzien. Omdat hij dat niet heeft gedaan, geeft Pau ons de ruimte voor wat creativiteit. Dus ik neem de vrijheid. Het slaapmutsje staat naast hem op het bedkastje, waarop alles netjes is geordend. Het boek The Hunger Games -want met die literatuur won LeBron tenslotte het kampioenschap, dus het proberen waard- ligt erop en Pau steekt, gestoken in een pyama met veels te korte pijpen, zijn duim omhoog. Slaap lekker, wereld.

(Terwijl Pau al lekker om tien uur op bedje ligt, zit Chris Paul rond middernacht gewoon nog lekker bij het beachvolleybal. Verschil moet er wezen.)

Zie hieronder het twitterverslag van de ball players:

 

Olympisch Dagboek (1) – Kobe & Pau

Olympisch Dagboek (2) – Gemiddeld 27 punten is ook prima

Ook leuk om te lezen