McMillan beboet na kritiek op arbitrage

Door

Nate McMillan, coach van de Portland Trail Blazers, kreeg maandagavond een boete van 35.000 dollar opgelegd. De reden voor deze straf zijn de uitspraken van McMillan na afloop van het eerste (verloren) play-off duel tegen de Dallas Mavericks van afgelopen zaterdag.

In de persconferentie na afloop vroeg McMillan zich af waarom er zo’n groot verschil was tussen het aantal vrije worpen die beide ploegen hadden gekregen. De Mavs kregen er 29, terwijl de Trail Blazers 13 keer vanaf de vrijeworplijn mochten gooien.

In het vierde kwart was het verschil helemaal goed duidelijk. De thuisploeg had een 19-2 voordeel wat betreft de vrije worpen. Mavericks-forward Dirk Nowitzki maakte daar handig gebruik van. Hij gooide alle 13 vrije worpen raak in het laatste kwart..

,,Ik snap het gewoon die vrije worpen niet,” stelde McMillan verder nog. ,,Mijn spelers vroegen zich na afloop echt af hoe ze dan moeten spelen. Het verschil van 19-2 in het vierde kwart is natuurlijk lastig uit te leggen. Maar hierdoor raakten wij wel uit ons ritme. We twijfelden of we net zo agressief konden zijn als in de andere kwarten. Hiermee gaven we dus de controle weg van de wedstrijd.”

Overigens irriteerde niet de 19 vrije worpen die zijn ploeg tegen kreeg, maar meer dat zijn ploeg er slechts 2 mee kreeg in het vierde kwart. ,,Dat valt niet te rijmen met het aanvallende spel dat wij speelden.”

Toch weigerde McMillan consessies te zullen doen voor het duel van vannacht. ,,We gaan gewoon weer dezelfde tactiek spelen als zaterdag. We gaan agressief richting de basket. De Mavs zullen dat ook doen, maar misschien hebben wij dinsdag wel het geluk dat wij dan zoveel vrije worpen krijgen,” besloot de 46-jarige coach met een knipoog.

Foto: opposingviews.com

Ook leuk om te lezen