Lucas verlaat Russell als begeleider

Door

John Lucas wil niet langer samenwerken met ex-Oakland Raiders quarterback JaMarcus Russell. Ze werkten samen sinds september vorig jaar om voor de quarterback een nieuwe club te vinden.

Lucas was het beu om te werken met een ongemotiveerde Russell. In mei 2010 werd Russell door de Raiders zelfs weggestuurd, ondanks dat het hun eerste pick in de draft van 2007 was.

,,De titel van uw artikel zou moeten zijn ‘het is over’,” zei een bron aan Yahoo! Sports. ,,Het is echt vreemd om dat te zeggen van een speler van 25 jaar die nog maar vier jaar in de liga zit. Maar het is al een jaar geleden dat hij op de transfermarkt werd geplaatst. Niemand wil hem. Zelfs voor de lockout bleven de teams ver weg van Russell.”

Dit bleek eens te meer in januari, toen Baltimore Ravens president Ozzie Newsome weigerde om Russell te ontmoeten in Mobile, Alabama, waar op dat moment de Senior Bowl doorging.

In november mocht Russell tweemaal een workout doen voor een NFL team en ook dat viel tegen. Zijn speelgewicht stond op 118 kilogram, maar tijdens een training met de Washington Redskins woog hij 130 kilogram en twee weken later bij de Miami Dolphins zelfs nog twee kilogram meer.

,,Het is zo zonde voor zo’n groot talent,” zei de bron aan Yahoo!. ,,Het is moeilijk om te geloven dat een speler met zoveel mogelijkheden het allemaal vergooid heeft. Het is zoals ze zeggen, passie kan je niet coachen. En het gebrek aan passie lijkt hem nu op te breken.”

Foto: blogs.houstonpress.com

 

Ook leuk om te lezen