Ravens en Rice vinden elkaar in nieuwe deal

Door

Enkele minuten voor het verstrijken van de deadline hebben de Baltimore Ravens en running back Ray Rice elkaar gevonden in een nieuw contract. De 25-jarige Rice ondertekent een contract dat hem nog vijf jaar in Baltimore houdt. Hij zal in die periode 40 miljoen dollar kunnen verdienen.

Het definitieve akkoord werd pas enkele minuten voor het verstrijken van de deadline, 22.00 uur Nederlandse tijd, bereikt. Was dit niet gebeurd, dan hadden de Ravens de running back dit seizoen zo’n 7,5 miljoen dollar moeten betalen of had Rice een jaar uit moeten zitten.

Op 2 maart legden de Ravens nog de de franchise tag op Rice. De tweevoudig Pro Bowler gaf toen al aan dat hij hoopte op een langer verblijf in Charm City. ,,Ik klaag niet dat ze de franchise tag hebben gebruikt, alleen hoop ik dat ik uiteindelijk hier een langer contract kan tekenen. Dat is denk ik wat de fans het liefste willen weten. Dat ik hier niet nog één jaar speel, maar voor een langere tijd.”

Rice imponeerde in het afgelopen seizoen. Niet alleen zette hij een nieuw Ravens-record neer met 15 touchdowns in één seizoen, maar daarnaast had hij ook de meeste catches: 76. Ook zette hij met 1364 rushing yards zijn beste seizoensprestatie neer. De Ravens kwamen uiteindelijk tot de AFC Championship Game, waarin er werd verloren van de New England Patriots.

Eerder op de avond werd al bekend dat de Chicago Bears het contract met running back Matt Forte met vier jaar hebben verlengd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen