Hunter moet outfield Tigers versterken

Door

Torii Hunter heeft een overeenkomst bereikt met de Detroit Tigers. De 37-jarige outfielder tekent in de Motor City een tweejarig contract ter waarde van 26 miljoen dollar als hij de medische keuring doorstaat. Hunter noteerde afgelopen seizoen een .313 slaggemiddelde voor de Los Angeles Angels.

Gold Glove

Het aantrekken van een ‘corner outfielder’ was voor Detroit een prioriteit in de offseason. Het is geen geheim dat de Tigers afgelopen seizoen problemen hadden in de verdediging, met uitzondering van center fielder Austin Jackson. Met de komst van right fielder Hunter, die in de periode tussen 2001 en 2009 negen Gold Glove Awards won, ziet de defense er voor 2013 een stuk beter uit.

Daarnaast slaat Hunter in zijn loopbaan .289 tegen linkshandige werpers, terwijl de Tigers in 2012 de grootste moeite hadden (.253) tegenover de southpaws. De aanval van de ploeg van manager Jim Leyland ziet er voor komend seizoen sterk uit op papier. Hunter voegt zich bij Triple Crown-winnaar Miguel Cabrera, Prince Fielder en Victor Martinez die heel het seizoen 2012 miste vanwege een knieblessure.

Hunter eindigde het seizoen op de zevende plaats met een 5.5 WAR (Wins Above Replacement) in de American League. Eén plaats boven Jackson. De veteraan, die bekend staat als een goede slagman, verdediger en teamgenoot, behoorde bij de beste twintig spelers in de Majors als je kijkt naar UZR (Ultimate Zone Rating). Deze Sabermetric stat berekent hoe belangrijk een fielder is voor zijn team.

Aanwinst voor Detroit

Hunter is 37 jaar, maar dat neemt niet weg dat hij een ideale versterking is voor de Tigers. Hij vult het gat op dat is ontstaan in het outfield. De vraag is echter of hij zijn sterke seizoen in 2012 bij de Angels kan herhalen. Overigens hoeven de Tigers geen draft pick te sturen naar Los Angeles, omdat de Angels geen ‘qualifying offer’ hebben geboden aan Hunter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen