Jason Kidd verhuist naar New York Knicks

Door

Jason Kidd verhuist naar de New York Knicks. De 39-jarige guard tekent komende woensdag, als het transferverkeer in de NBA wordt vrijgegeven, een driejarig contract bij de club uit de Big Apple. Lange tijd leek Kidd zijn contract bij de Dallas Mavericks te verlengen, maar besloot toch een andere weg te gaan en Carmelo Anthony en Amar´e Stoudemire te vergezellen in New York. Naar verluidt gaat Kidd rond de tien miljoen dollar verdienen.

Kidd liet in een reactie weten dat hij denkt dat hij de Knicks kan helpen om sterker te worden in het oosten. New York ging in de play-offs in de eerste ronde kansloos onderuit tegen de latere kampioen Miami Heat. “De Knicks hebben meer spelers om mee te werken.”

Kidd speelde de afgelopen vier jaar bij de Mavs, nadat hij de eerste ruim twee seizoenen van zijn NBA-loopbaan voor Dallas uitkwam. Kidd won vorig jaar zijn eerste titel met de Mavericks, maar dat was niet voldoende voor hem om zijn loopbaan in Dallas af te sluiten. De guard begint komend jaar in New York aan zijn negentiende seizoen in de league.

 

Ook leuk om te lezen