Nets winnen ook tweede duel na vertrek Johnson

Door

1recap1

Indiana Pacers @ Atlanta Hawks 100 – 109
Het is tot nu toe het seizoen voor Lou Williams. Dit jaar begon hij als zesde man op de bank van de Atlanta Hawks, maar door zijn goede spel heeft hij zijn plekje in de startende vijf van de Hawks verdiend. Hij bewijst de laatste weken waarom hij die kan gekregen heeft, want hij speelt fenomenaal. Tegen de Pacers waren zijn eenentwintig punten en twaalf assists genoeg voor de overwinning. Al Horford was ook goed voor de Hawks met twintig punten en Zaza Pachulia noteerde zijn tweede double double van het seizoen met zeventien punten en veertien rebounds. Na vier overwinningen verliezen de Pacers weer een wedstrijd. David West blijft wel makkelijk scoren. Hij was met negenentwintig punten topscorer van de wedstrijd.

Cleveland Cavaliers @ Brooklyn Nets 100 – 103
De Brooklyn Nets hebben ook de tweede wedstrijd na het vertrek van coach Avery Johnson gewonnen en dat was vooral te danken aan hun center. Brook Lopez maakte vijfendertig punten en had elf rebounds. Voor Cleveland was vooral C.J Miles erg in vorm. Hij schoot acht van zijn negen driepuntpogingen raak en eindigde de wedstrijd met drieëndertig punten. Kyrie Irving was matig, maar hij trok de wedstrijd met nog zes seconde te gaan wel binnen handbereik met een uiterst verre driepunter. Na geraakte vrije worpen van Brooklyn kreeg hij de kans om vanaf de zelfde plek de wedstrijd naar overtime te brengen. Maar hij miste. Zo wonnen de Nets onder het toeziend oog van de eigenaar Mikhail Prokhorov.

Denver Nuggets @ Memphis Grizzlies 72 – 81
Het is een wisselvallig seizoen voor de Denver Nuggets. Na prima overwinningen tegen de La Lakers en Dallas Mavericks gaf Denver niet thuis in de wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies. Rudy Gay nam zijn team in het vierde kwart bij de hand voor een 10 – 0 run die beslissend bleek te zijn. Gay eindigde met negentien punten en zes rebounds. Danilo Gallinari was tekenend voor de wisselvalligheid van Denver. Tegen Dallas maakte hij negenendertig punten, tegen de Grizzlies kwam hij niet verder dan zeven.

New Orleans Hornets @ Charlotte Bobcats 98 – 95
Dubbel goed nieuws voor New Orleans in de wedstrijd tegen Charlotte. Er werd gewonnen en sterspeler Eric Gordon speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Het ene kan onmogelijk los worden gezien van het andere, want Gordon was gelijk belangrijk met vierentwintig punten en zeven assists. Voor de Charlotte Bobcats was het verlies de zeventiende op rij. Het verlies hadden de Bobcats helemaal aan zichzelf te danken. Ze gaven een voorsprong van eenentwintig punten weg.

Toronto Raptors @ Orlando Magic 123 – 88
De Toronto Raptors sluiten 2012 af met een lekker gevoel. De wedstrijd tegen Orlando was de beste van het seizoen en dat kwam tot uiting in de eindstand. De Raptors versloegen de Magic met maarliefst vijfendertig punten verschil. DeMar DeRozan was de topscorer met tweeëntwintig punten. Maar om hem heen liepen nog vijf andere teamgenoten met meer dan tien punten. In het eerste kwart maakte Toronto een 30-7 run en met die voorsprong op zak keken ze niet meer achterom. Andrew Nicholson was met tweeëntwintig punten de speler die nog iets terug deed voor Orlando. Voor Toronto was het de zevende overwinning in de laatste acht wedstrijden.

Washington Wizards @ Chicago Bulls 77 – 87
Het werd Chicago niet moeilijk gemaakt in de wedstrijd tegen de Washington Wizards. De Wizards hadden zeventien turnovers, tegenover slechts acht van de Chicago Bulls. De punten die daaruit voortkwamen waren genoeg voor Chicago om te winnen. Marco Belinelli scoorde zeventien punten vanaf de bank, Carlos Boozer had een double double met vijftien punten en twaalf rebounds. Rookie Bradley Beal was met veertien punten topscorer voor de Wizards.

Ook leuk om te lezen