College Football Gameday 10: de beste match-ups

Door

Het college football-seizoen vliegt voorbij. We zijn al aanbeland bij de tiende wedstrijddag en van de vele teams zijn er nog slechts vijf ongeslagen in de BCS ranglijst. Of dit aantal deze week gaat dalen is onzeker, maar dat er deze week wederom genoeg interessante affiches plaatsvinden staat als een paal boven water. Sport Amerika wijst je op de allerbeste wedstrijden. Wat mag je niet missen?

#1 Alabama – #5 LSU: Het blijft ook deze week interessant om te zien of Alabama gestopt kan worden. Tot nu toe faalden opponenten hierin, maar een team zo sterk als LSU zijn de Crimson Tide nog niet tegengekomen. Voor LSU de perfecte kans om wraak te nemen op de vorig jaar verloren BCS championship-game.

#4 Oregon – #17 USC: Oregon heeft punten-technisch gezien de beste offense in het land, maar ook USC schroomt dit seizoen niet om punten op het bord te zetten. De kans op een voor neutrale kijkers leuke, ‘ high-scoring’ game lijkt groot.

#16 Texas A&M – #15 Mississippi State: De Aggies hebben dit seizoen dan twee keer verloren, dat was wel respectievelijk tegen LSU en Florida. Mississippi State verloor slechts één keer, en wel van #1 Alabama. Wij zijn benieuwd wat ze tegen elkaar uit kunnen halen.

#24 Oklahoma State – #2 Kansas State: Kansas State moet blijven presteren om een plek in een BCS bowl-game binnen handbereik te houden. De Cowboys zouden in dit geval geen makkelijke opponent zijn geweest, tot ze quarterback J.W. Walsch verloren aan een blessure. Het is de vraag hoeveel Oklahoma State nu kan doen tegen de #2.

#23 Texas – #18 Texas Tech: Een interessant Texaans onderonsje met gevolgen. Met name bij de Longhorns gaat het niet lekker dit seizoen en het kan Mack Brown, hoofdcoach sinds 1998, wel eens erg heet onder de voeten gaan worden als deze week niet gewonnen wordt. Texas Tech moet terugkomen van een pittig verliespotje tegen Kansas State vorige week.

Voor de College Football-fan staat er dus weer genoeg noemenswaardigs op het programma. Sport Amerika wenst je een geslaagde College Gameday toe!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen