Frank Vogel: ‘Heat zijn grootste floppers in NBA’

Door

Wat Frank Vogel betreft zijn de spelers van Miami Heat de Schwalbe-koningen van de NBA. Twee dagen voor de start van de playoff-series tussen de Heatles en Indiana Pacers zet de hoofdcoach de boel al lekker op scherp.

,,Ze zijn het grootste flopping team uit de league”, zo stelt de Indiana-coach. Bij iedere drive naar de basket hebben zij wel een speler die er niet op uit is een play te maken, maar om voor de driver te glijden. Daarbij laten ze zich vaak vallen, zelfs nog voordat er contact is gemaakt.”

Vogel houdt de arbitrage in de semifinals van de Eastern Conference dan ook met haviksogen in de gaten. ,,Het gaat interessant worden hoe de scheidsrechters hiermee omgaan in de series en hoe erg zij het floppen gaan belonen.”

In de eerste ronde tegen New York knicks was de kritiek richting Miami over het ‘diven’, zoals ze ’t in Engeland noemen, niet van de lucht. In de vijf ‘free throw battles’ tegen de Knickerbockers mochten de Heatles 151 keer plaatsnemen achter de vrijeworplijn, terwijl de spelers van Mike Woodson maar 109 keer mochten aanleggen.

Vanuit het Miami-kamp werd ook alvast wat peperdure olie op ’t vuur gegooid. ,,Ik denk dat ze niet voor zoveel problemen zullen zorgen”, verklaarde LeBron James.

De Heat versloegen de Pacers driemaal dit seizoen maar kregen op 23 maart in Indianapolis flink pakkie. King James voorziet een soepele serie voor z’n ploeg.  ,,We hebben geweldig basketball tegen ze gespeeld. Ik geloof dat we hen meer problemen hebben bezorgd gedurende het seizoen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen