Nuggets dwingen Lakers tot game 7

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Los Angeles Lakers at Denver Nuggets 96-113

Van the get go maakte het team van George Karl duidelijk aan de Lakers dat een allesbeslissende game 7 nodig is. Na minder dan vier minuten gespeeld te hebben keken de mannen van Mike Brown al tegen een onoverbrugbare 13-0 achterstand aan. Dat gat was te groot om ooit weer in de wedstrijd te komen.

Kobe Bryant, die met maagproblemen kampte, was goed voor 31 punten en een flagrant foul in het derde kwart. Andrew Bynum pakte zijn gebruikelijke double-double voor de bezoekers (11 en 16), maar vooral Pau Gasol bleef achter voor LA. In dik 28 minuten tijd noteerde hij drie punten en even zoveel rebounds.

Grote man bij de thuisploeg was Ty Lawson. Na 48 minuten baksetball stond er achter zijn naam 32 punten; een persoonlijk playoff-record voor hem. Lawson kreeg veel meer support van zijn teamgenoten. Zo belandden nog vier Denver-spelers in de dubbele cijfers, waaronder 18 van bankzitter Corey Brewer.

Zaterdag wordt duidelijk wie het in de semi’s op mag nemen tegen Oklahoma City Thunder. De Lakers beschikken dan weer over hun enfant terrible ofwel Metta World Peace.