NFL Season in Review: New York Giants

Door

Met het seizoen in de boeken en het off-season onderweg, werpen we een blik in de achteruitkijkspiegel van het NFL-seizoen. In volgorde van de draft, van het slechtste team naar het beste, kijken we terug op het seizoen van de 32 verschillende NFL-teams. Deel 2: New York Giants. Vandaag in de vorm van een kort artikel én een podcast met Giants-volger Jules Huijnen.


WAT GING GOED EN FOUT IN 2017 EN WAT BRENGT 2018?


Jules bespreekt in de podcast het zwaar tegenvallende seizoen van de Giants. Hij rekende in de 32-in-32 serie al niet op een herhaling van het succes van 2016, maar 3-13 is van een andere orde. De ééndimensionale offense van New York stortte compleet in zonder Odell Beckham Jr. Ook de secondary kende een complete meltdown met als dieptepunt de ruzie tussen Janoris Jenkins en Eli Apple.

(William Hauser/USA TODAY Sports)

Daarmee werden de positieve punten, vier goede draft picks en een sterke D-line, ondergesneeuwd. Het is aan de nieuwe GM Dave Gettleman om ook de rest van het roster weer op niveau te krijgen. Van het beschikbare materiaal moet hoofdcoach Pat Shurmur een eenheid gaan smeden. Welke stappen daarvoor nodig zijn, is hier te beluisteren in de podcast met Jules Huijnen.

(Top photo: William Hauser/USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen