76ers plaatsen zich voor play-offs

Door

De Philadelphia 76ers hebben zich vrijdagnacht in hun eigen Wells Fargo Center verzekerd van een plaats in de play-offs van de NBA. De New Jersey Nets werden met 115-90 verslagen.

Wie de start van het seizoen had gezien van de ploeg uit Philly, had nooit gedacht dat zij een kans zouden maken op plaatsing voor de play-offs. Van de eerste zestien wedstrijden werden er maar liefst dertien verloren.

,,We hebben nu de smaak te pakken,” gaf 76-ers coach Doug Collins na afloop toe. Sinds de dramatische start van het seizoen heeft zijn ploeg nu een 37-23 record. ,,We hebben zelfvertrouwen en daarom ben ik benieuwd wat er voor ons nog meer in petto zal zitten.”

Thaddeus Young (22 punten) en Elton Brand (21) waren de belangrijke pionnen in het duel tegen de Nets. Brand, die voor het laatst als Clipper deelnam aan de play-offs in het seizoen 2005-2006, kan niet wachten tot het reguliere seizoen is afgelopen. ,,Met de play-offs gaat de lol pas echt beginnen,” sprak de power forward blij na afloop.

Bij de bezoekers uit New Jersey kwam Dan Gadzuric ruim zestien minuten in actie. Gedurende zijn speeltijd maakte hij zeven punten en pakte hij vier rebounds voor de Nets.

Zie hier de samenvatting tussen de Nets en de 76ers.

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen