Hartstochtelijke Pacers voorkomen sweep

Door

De goegemeente in Chicago heeft zich lang afgevraagd of de Bulls zonder Derrick Rose in staat zouden zijn om ook maar enige potten te breken. Zaterdag, in Indianapolis tegen de Pacers, kregen ze een tipje van de sluiter opgelicht: Indiana voorkwam middels een zege (89-84) een sweep.

Halverwege de eerste periode, op weg naar de basket, ging de Bulls-pointguard door zijn enkel. Hij finishte zijn actie weliswaar (en scoorde), maar het leed was reeds geschied. Na een korte behandeling in de kleedkamer keerde Rose weliswaar terug op het veld, maar hij was niet meer de oude.

Rose’s specialiteit – hard penetreren richting de basket – was er niet meer bij. En, toeval of niet: zijn jumpers en schoten van afstand waren telkens een stukje tekort. Rose (15 punten, 10 assists) schoot selchts 3 op 16 na zijn terugkeer op het court.

Verzwikte enkel of niet, Rose zelf wilde van geen excuses weten. ,,Natuurlijk, van een verzwikte enkel word je bepaald niet sneller”, aldus de pointguard. ,,Maar dat mag geen excuus zijn. Dit zijn de playoffs. Ik heb m’n enkel miljoenen keren verzwikt. M’n schoten vielen alleen niet. Ze waren tekort. Volgende keer moet ik meer vanuit m’n benen schieten.”

De Pacers, met Danny Granger (24 punten, 10 rebounds) en Roy Hibbert (16 punten, 10 rebounds) als meest imponerende spelers, zagen hun schoten wel vallen. Bovendien leek Indiana, gezien hun hartstochtelijke vechtlust, het net even wat meer te willen dan de Bulls, zag ook coach Tom Thibodeau.

,,De Pacers gingen ervoor”, aldus Thibs, die met Joakim Noah (21 punten, 14 rebounds) zijn beste speler had. ,,Ze vochten harder, en kregen steeds de tweede bal. Springen alleen is niet genoeg. You have to hit, je moet blokken en je moet vechten. We zullen echt steviger moeten gaan spelen.”

Vijf minuten voor tijd kreeg Indiana voor de tweede keer z’n grootste voorsprong (18 punten) van de wedstrijd, maar nog ging het bijna mis. Met nog 15 tellen te gaan, was de stand plotseling 85-84. Maar omdat Carlos Boozer de go ahead driepunter miste, kwam voor de Pacers alles toch nog op z’n pootjes terecht.

In de geschiedenis van de NBA kwam het nog nooit voor dat een ploeg een 3-0 achterstand ongedaan maakte, maar Indiana-coach Frank Vogel blijf geloven, zeker nu ze de achterstand hebben verkleind tot 3-1. ,,Ooit, heb ik mij spelers voorgehouden, zal het een keer gebeuren. En waarom zouden wij het dan niet zijn?”

Game 5 staat voor dinsdagavond in het United Center op het programma.

Bekijk hier de samenvatting van Indiana Pacers-Chicago Bulls:

Foto: greenwichtime.com

Ook leuk om te lezen