Stern wil replay in NBA

Door

Het eerste weekend van de play-offs ging gepaard met nogal wat kritiek op de scheidsrechters. David Stern, commissaris van de NBA, zei dat hij het replaysysteem van de NFL wil overnemen om controverses te verminderen in de toekomst. Er zijn nog heel wat andere zaken die moeten worden besproken zoals de nieuwe arbeidsovereenkomst, dus zal het wellicht volgend seizoen nog niet uitgewerkt zijn. Maar als het aan Stern ligt zal de technologie en zelfs de ‘challenge flag’ er komen.

,,Er zal een tijd komen waar we iemand zullen hebben die alles bekijkt van achter zijn bureau,” zei Stern. ,,In plaats van een discussie tussen de referees op het veld zal er een persoon zijn die alles in de gaten houdt. De coach zal misschien zelfs een challenge kunnen aangaan in de laatste twee minuten.”

Afgelopen weekend waren er enkele dubieuze fases in de laatste minuten van de wedstrijden waardoor de officials in een slecht daglicht kwamen te staan. De NBA stuurde een bericht de wereld in dat scheidsrechters in de eerste wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de Oklahoma City Thunder een zware offensieve goaltending gemist hebben.

,,De foto is zo perfect dat je nu weet wat de call moest zijn als je de wedstrijd herbekijkt,” zei Stern. ,,Moeten we de wedstrijd iedere keer stoppen? Dat denk ik niet, maar er zullen verbeteringen worden aangebracht in de loop van de volgende jaren die heel wat controversiële punten ongedaan zullen maken.”

Foto: phillyref.com

 

Ook leuk om te lezen