Gadzuric debuteert donderdag in Venezuela

Door

large_clippers_0003_2__X3G2200WDan Gadzuric arriveerde afgelopen vrijdag bij de Venezolaanse basketballclub Marinos de Anzoátegui. De net 35 jaar geworden Nederlander (2 februari) tekende een contract bij de huidige nummer één in de basketballcompetitie. Komende donderdag kan Gadzuric, die zich op zijn Twitter zorgen maakt om het niveau van zijn Spaans, al zijn debuut maken als zijn nieuwe ploeg aantreedt tegen de nummer twee Bucaneros de La Guaira.

Gadzuric stond afgelopen seizoen voor het laatst onder contract bij de New York Knicks, maar zag dit seizoen geen kans om een plek te veroveren op een van de NBA-rosters. De Hagenaar speelde tien seizoenen in de NBA en kwam daarin tot ruim vijfhonderd duels. Gadzuric is niet de eerste voormalige Nederlandse Major League-sporter die het avontuur zoekt in het buitenland. Francisco Elson, ex-San Antonio Spurs, basketbalt tegenwoordig in Iran, en pitcher Rick van den Hurk baseballt in Korea.

Marinos de Anzoátegui, of kortweg Marinos BBC, werd opgericht in 1976 en is negenvoudig kampioen van Venezuela. De ploeg komt uit Puerto La Cruz, een stad gelegen in het noordelijkste punt van Zuid-Amerika aan de Carraibische Zee en ruim driehonderd kilometer van de hoofdstad Caracas.

Hier een foto van het uitzicht van Gadzuric in zijn nieuwe woonplaats (bron: Instagram):

dguitzicht

Ook leuk om te lezen