Today in Sports History – 30 juni

Door

Op 30 juni 1993 selecteerde de Orlando Magic Michigan forward Chris Webber als de #1 pick, en gingen de Golden State Warriors er met de #3 pick Anfernee Penny Hardaway vandoor. Maar beide clubs ruilden hun drafts vrijwel onmiddellijk. Hardaway (plus drie eerste ronde picks) vertrok naar de Magic, Webber diende te verkassen naar Oakland. Vooral Hardaway was opgetogen over de trade, want hij wilde maar wat graag met Shaquille O’Neal spelen. Dat was evenzeer de wens van Webber, maar hij hield zich groot. Het is achteraf moeilijk te oordelen wie beter uit de trade is gekomen. Webber werd persoonlijk gezien een grotere speler, maar Hardaway kende meer successen in Orlando – al schopte de Magic noch de Warriors het tot een kampioenschap.

Op 30 juni 1978 sloeg Willie McCovey, eerste honkman van de San Francisco Giants, zijn 500ste bal het park uit. De onfortuinlijke pitcher: Braves reliever James Easterly. McCovey werd daarmee de twaalfde speler die de mijlpaal van 500 homeruns haalde. Hij zou uiteindelijk finishen op 521, waarmee hij broederlijk naast Ted Williams op de all time-lijst prijkt.

Eddie Murray van de Cleveland Indians zorgde op 30 juni 1995, tegen Minnesota’s Mike Trombley, voor de 3000ste hit in zijn carriere. Murray werd daarmee, na Pete Rose, pas de tweede switch hitter die die mijlpaal haalde. Murray zou een jaar later, inmiddels spelend voor de Baltimore Orioles, bovendien voor zijn 500ste homerun tekenen. 3000 hits en 500 homeruns – dat was slechts Henry Aaron en Willie Mays nog maar gelukt.

Ook leuk om te lezen