Dick Parsons neemt stokje over van Sterling bij Clippers

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Five

Terwijl de Los Angeles Clippers nog hevig in duel zijn met de Oklahoma City Thunder voor een plaats in de Western Conference Finals, gebeurt er van alles rond Clippers-eigenaar Donald Sterling. Nadat hij vrijdag nog aangaf “geen racist” te zijn, werd een paar uur later de nieuwe interim directeur van de Clippers bekendgemaakt. Zijn naam is Dick Parsons.

Vrijdag werd Parsons door NBA-commissaris Silver benoemd tot interim directeur. Hiermee neemt hij een aantal taken over van Donald Sterling, die voor het leven is geschorst in de NBA na zijn racistische uitlatingen. De nieuwe topman is voormalig voorzitter van Citigroup en was daarvoor voorzitter en directeur bij Time Warner. Parsons zal zich niet bezighouden met basketallzaken, alle macht die Sterling op dat gebied had, gaat naar coach Doc Rivers.

Clippers-voorzitter Andy Roeser was aan het begin de voornaamste kandidaat om de plaats als directeur in te nemen, maar de NBA zou Roeser niet capabel genoeg vinden. De NBA heeft op 6 mei besloten om Andy Roeser voor een onbepaalde tijd verlof te geven. Dit maakte de weg vrij voor de bond om een nieuwe interim algemeen directeur aan te stellen, die dan met een ‘schone lei’ kan beginnen.

Veel lof
Nadat Adam Silver Dick Parsons zelf had benoemd, had hij nog lovende woorden voor de nieuwe directeur.

“Ik geloof dat het inhuren van Dick Parsons, met zijn buitengewone leiderschap, onmiddellijke stabiliteit zal brengen naar de Clippers.”

Ook Magic Johnson is op Twitter lyrisch over de benoeming van Parsons.

Ook over de eerste maanden van de opvolger van David Stern is hij zeer te spreken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen