Thunder winnen opnieuw zeer nipt

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Dallas Mavericks at OKC Thunder 99-102 (stand: 0-2)

De Thunder wonnen Game 1 door een late jumper van Kevin Durant. Ook Game 2 werd een ontzettend spannende pot basketball. Op het einde bleken de Thunder toch opnieuw net iets te sterk voor de Mavericks. De Thunder trekken daarom met een mooie voorsprong richting Texas.

De Thunder waren wakker geschud na de nipte winst in Game 1 en startten furieus. Ze wonnen het eerste kwart dan ook met 24-32. Het tweede kwart ging gelijk op en de Thunder gingen met een voorsprong van zeven punten de rust in. Maar de Mavericks zijn de verdedigende kampioenen én ontzettend ervaren. Het derde kwart was dan ook voor hen met 27-22. Het verschil was dus amper twee punten bij aanvang van het beslissende kwart.

Het vierde kwart was één en al spanning. Beide teams zorgden voor liefst zes ‘lead changes’. De laatste gebeurde met nog 50 seconden op de klok toen Durant zijn tweede vrijworp maakte. De Mavericks geraakten niet meer voorbij de Thunder want, na twee vrijworpen van James Harden, kon Jason Terry twee keer geen driepunter maken.

De beste man bij de Thunder was Russell Westbrook, die goed was voor 29 punten. Kevin Durant tekende voor 26 punten, James Harden had er vijftien en jawel Derek Fisher scoorde elf punten. Bij de Mavs had Dirk Nowitzki 31 punten.