Kings pakken ook tweede duel in St. Louis

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De LA Kings zorgden in de eerste ronde al voor de grootste verrassing, maar ook in de confrontatie met de St. Louis Blues zijn ze hard op weg naar een sensatie. Via een 2-5 uitoverwinning keert de ploeg van coach Darryl Sutter terug naar de eigen Staples Center met een 2-0 voorsprong op zak.

Furieus begin

Waar men na de nederlaag in de eerste wedstrijd een agressieve thuisploeg zou verwachten, waren het juist de Kings die het beste uit de startblokken kwamen. Al na een halve minuut lag de puck via Mike Richards achter Blues-goalie Brian Elliott en de bezoekers hielden het gaspedaal stevig ingedrukt in het restant van de eerste periode. St. Louis had geen passend antwoord op het spel van de Kings en na de eerste twintig minuten stond er dan ook een alleszeggende 0-4 tussenstand op de borden.

De Blues, die hun topverdediger Alex Pietrangelo misten in verband met een niet nader genoemde blessure, verkleinde al vroeg in de tweede periode de marge naar drie doelpunten, maar één minuut later herstelden de Blues hun voorsprong weer via een goal van Justin Williams. De thuisploeg wist in het derde bedrijf nog één keer te scoren, maar verder lieten de Kings het niet komen, waardoor ze dus in vijf uitwedstrijden tijdens deze playoffs nog steeds ongeslagen zijn.

Na de wedstrijd liet Blues-coach overigens nog weten dat Pietrangelo waarschijnlijk weer fit zal zijn voor het derde duel, maar dat goalie Jaroslav Halak deze serie sowieso niet meer in actie kan komen vanwege een blessure.

Highlights

Los Angeles Kings – St. Louis Blues

Programma

De komende nacht staan er geen wedstrijden gepland in de Western Conference, maar morgen staat de derde confrontatie tussen de Phoenix Coyotes en de Nashville Predators op het programma. DE Predators zullen dan in eigen huis voor hun eerste overwinning in deze serie gaan.