Chicago doet niet mee aan All Star-polonaise

Door

Geef mijn portie maar aan Fikkie. Dat het straks All Star-feest is in Orlando en volgend jaar in Houston is allemachtig prachtig, maar in Chicago zijn ze niet gecharmeerd van die driedaagse NBA-show. Wat Jerry en Michael Reinsdorf van de Bulls betreft is het allemaal teveel rompslomp.

Het jaarlijkse All Star-weekeinde, waar Derrick en Luol Deng zijn uitgekozen om uit te komen voor het team voor spelers uit het Oosten, wordt gezien als de knalfuif van de NBA. Tijdens dit evenement komen de beste eerste- en tweedejaars profs tegen elkaar uit en zorgen de matadoren uit de Eastern en Western Conference voor een basketbalshow. Tevens doet de league voorkomen alsof de beste dunkers uit de competitie meedoen aan de Dunk Contest. Dat is echter al jaren niet meer het geval.

Anyway, b-ball wordt nog nadrukkelijker op de kaart gezet. Dat gebeurt dan in een van de NBA-speelsteden, die daar dan ook wat over zou moeten houden.

David Stern kan gewoon ieder jaar een rood kruis zetten door Chitown, zo lieten de voorzitter en de teampresident van de week weten. Zo’n feest vinden zij het namelijk niet. ,,Je zou me echt moeten dwingen om een All Star game binnen te halen”, aldus preses Jerry Reinsdorf.

De voordelen wegen niet op tegen de nadelen, is hun mening. Er zitten nogal wat haken en ogen aan het binnenhalen van de absolute basketbaltop naar jouw stad. ,,Ze nemen je gebouw over, jouw seizoenkaarthouders gaan mee in een soort loterij en moeten dan hopen dat ze kaarten krijgen en dan krijgen ze ook nog eens geen goede plaatsen. Daar komt echt geen goed uit. Het enige dat het veroorzaakt is dat jouw fans overstuur worden gemaakt”, klinkt het ondubbelzinnig.

Namens de bond reageerde Ski Austin op deze commentaren. Volgens hem klopt het dat je negen dagen voor de All Star game de arena moet overdragen aan de NBA. En over de kaartenkwestie zegt de bestuurder dat het zo’n vaart allemaal niet loopt. Er kunnen alleen problemen ontstaan voor de zaterdag en zondag. Verder liggen ze op de burelen in New York niet wakker van het standpunt van de Reindorfs. Ieder jaar melden zich acht steden aan die wel aan alle eisen willen voldoen.

Overigens de laatste keer dat Chicago gastheer was van deze basketbalshow werd Nederland Europees kampioen voetbal: 1988 dus.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen