Bryant MVP All-Star game

Door

Los Angeles Lakers-captain Kobe Bryant is zondagavond verkozen tot MVP van de All-Star Game. In zijn eigen Staples Center leidde de sterspeler van de Lakers de Westelijke All-Stars met 37 punten en 14 rebounds naar een 148-143 zege.

Het is de vierde keer in zijn loopbaan dat Kobe Bryant de MVP-award mee naar huis neemt. Bryant behaalde zijn vier MVP-awards in een tijdsbestek van slechts tien jaar.

De winnaar van de MVP-award van afgelopen jaar, Dwyane Wade, kon geen indruk maken. Sterker nog, Wade moest in het derde kwart de wedstrijd verlaten vanwege een (lichte) enkelblessure.

Met zijn vierde MVP-titel Bryant is pas de tweede speler in de geschiedenis van de NBA die de award viermaal weet te winnen. Alleen Bob Petit (Milwaukee/St.Louis Hawks) werd in de jaren vijftig en zestig vier keer verkozen tot MVP. Zelfs grootheden als Michael Jordan en Oscar Robertson wisten dat niet te bereiken.

Als Bryant volgend jaar gewoon deelneemt aan de Game kan hij een oud record van Jordan afpakken. Hij heeft nog slechts twintig punten nodig om het all-time record gescoorde punten in All-Star games van Michael Jordan over te nemen. De voormalig Chicago Bulls-ster kwam in elf All-Star Games tot 262 punten.

,,Voor mijn eigen thuispubliek wilde ik natuurlijk extra hard mijn best doen en er een mooie show van maken,” erkende Bryant na afloop. ,,Dit was mijn laatste All-Star Game hier in Staples Center en dan is het prachtig om het op deze manier af te sluiten.”

Zie hier de hoogtepunten van Bryant’s acties in de All-Star game.

Foto: en.ce.cn

Ook leuk om te lezen