Devils halen Conference Final

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Met een 3-1 overwinning op de Philadelphia Flyers in game vijf wisten de Devils voor het eerst sinds 2003 weer een plaats te bemachtigen in de Conference Final. Ilya Kovalchuk scoorde één goal, voegde daar een assist aan toe en Martin Brodeur maakte 27 reddingen.

Foutje

De Flyers waren gebrand op een goede wedstrijd en moesten eliminatie afslaan zonder de geschorste sterspeler Claude Giroux.
Het was Maxime Talbot die in de eerste periode de score wist te openen, maar de Devils hadden snel antwoord. Het was aan Bryce Salvador om de score gelijk te trekken naar 1-1 en een fout van Ilya Bryzgalov leidde tot de 2-1 toen hij de puck tegen David Clarkson schoot.

Paal

In de tweede periode waarin niet gescoord werd, wisten de Flyers meer druk te zetten op de Devils maar echte grote kansen bleven uit. Philadelphia leek dichtbij de gelijkmaker toen Briere voor een open goal op de paal schoot. Het geluid van rubber dat de paal raakt was in de tweede periode vaker te horen. Ook de Devils wisten enkele malen het ijzer te raken.

Ilya Kovalchuck schoot de 3-1 binnen via de lat en dit leek de Devils voldoende afstand te geven. De Flyers bleven druk zetten, maar door de agressieve forecheck van New Jersey waren de Flyers niet in staat om goed uit de verdedigende zone te komen en werden er fouten gemaakt onder druk.
Dit geeft ook het beeld weer van de serie.

Voor de Devils is dit de derde keer dat ze de Flyers wisten te verslaan in de play-offs. Dit gebeurde eerder in 1995 en 2000 en van deze beide keren wisten de Devils ook de Stanley Cup te winnen.

Highlights

Programma

In de Western Conference is inmiddels alles beslist en nu de Devils ook de Conference Final hebben bereikt, blijft er één serie over. Het is aan de New York Rangers of de Washington Capitals om de Conference Final te bereiken. De Rangers hebben een 3-2 voorsprong in de serie en kunnen het vanavond afronden. De wedstrijd zal om 01:30 Nederlandse tijd beginnen.

Ook leuk om te lezen